Számoljon a Messengerben: valutaárfolyamtól mértékegység váltásig

A Facebook Messengerben már sakkoztunk, kosárlabdáztunk, s persze napi szinten csevegünk is az ismerősökkel, kollégákkal, távol élő rokonokkal. A Facebook csevegő alkalmazása szép lassan kitúrja a Skype-ot, Vibert és társait, hiszen minek telepítenénk extra alkalmazásokat, ha már úgyis ott van a Facebook fiókunk és hozzá a cég meglehetősen jól eltalált csevegője.

De a Messengernek további lehetőségeit is vannak. Cseverészhetünk például “robotokkal”, mint amilyen a CalcBot is.

Ez a jópofa online app különféle matematikai feladatokat képes megoldani, de akár valutaárfolyamokat is nézhetünk, vagy konvertálhatunk különféle mértékegységeket is.

Használata nagyon egyszerű: számoláshoz egyszerűen írjuk be a kívánt képtelet üzenetként, majd küldjük el a Messenger CalBotnak. Válaszul az eredményt kapjuk vissza. Konvertálás, valutaváltás esetében az eljárás hasonló.

Az “5 EUR HUF” üzenetre válaszul például megkapjuk, hogy 5 euró, pontosan hány forint az aktuális árfolyamon.

A “convert 1000 km” üzenetre pedig a CalcBot lelkesen elküldi válaszként több mértékegységre átváltva az 1000 km értéket.

Egyszerű, gyors és ami lényeges, mindig kéznél van, ha amúgy is hajlamosak vagyunk naponta többször a Messenger üzeneteket bújni.

Ne maradjon le erről sem!