10 tipp: használjuk ki a Messengert a végletekig

Eddig is szolgáltunk már számos hasznos és jópofa tippel a Facebook Messenger extra lehetőségeinek kihasználásához. Ezúttal összegyűjtöttük azokat a megoldásokat, amelyek jól jöhetnek a mindennapokban a népszerű chat alkalmazás használatakor. A legtöbb tipp az okostelefonos Messenger appban működik, de néhány használható az asztali böngészőkben is.

 

Messenger botok használata

Mostanában mutattunk már több un. Messenger botot, amelyekkel különféle plusz funkciók integrálhatók az üzenetküldőbe. Ilyen volt, amikor számológéppé, to-do alkalmazássá, vagy éppen fotó-effektezővé változtattuk a Messengert. De szolgáltunk már egy gyűjtőoldallal is, ahol mindenféle témakörben találni ilyesfajta robotokat. Sok olyan van közöttük, amelyekkel érdemes megismerkedni.

 

Hatalmas emojik küldése

Néha előfordul, hogy egy “szimpla” emoji nem fejezi ki kellőképpen az érzéseinket. Ilyenkor operálhatunk a hangulatjelek méretének növelésével is. A Facebook saját hangulatjelein, illetve a Like gombon rajta tartva az ujjunkat, elkezdhetjük “felpumpálni” a kérdéses ikon méretét.

Ha elengedjük az ikont, az adott méretben küldhetjük el a kiválasztott emojit. Vigyázzunk, mert ha “túlnöveljük” a kis képecskét, az egy kis mozgolódás után visszazsugorodik az eredeti méretére.

 

Üzenet adatainak megjelenítése

Ha szeretnénk tudni, hogy pontosan mikor kaptunk egy adott üzenetet, elég csak megérintenünk a szövegbuborékot. Azonnal megjelenik alatta az érkezés pontos időpontja. Ugyanígy azt is láthatjuk, mikor kapta meg valaki a mi üzenetünket.

 

Helyzetünk azonnali megosztása

Ha szeretnénk megosztani aktuális pozíciónkat, érintsük meg a More (…) gombot a Messengerben, majd válasszuk a Location lehetőséget a megjelenő listából.

Ha nincs engedélyezve telefonunkon a helyzetünk megosztása, akkor ezt még be kell kapcsolni külön, de onnantól gyakorlatilag egyetlen mozdulat, hogy elküldjük térképpel kiegészített pozíciónkat.

 

Fájlok küldése

Tudta, hogy a Messengerben fájlok is küldhetők? Nem? Pedig ez egy igen kényelmes módja annak, hogy egy dokumentumot, képet átdobjunk a túloldali csevegőpartnernek. Rendszertől függően változik, hogy milyen fájltípusokat enged küldeni a program, de képeket szinte bármilyen verzióban átpasszolhatunk partnereinknek. Utóbbi esetben viszont jó tudni, hogy a Messenger némileg lerombolja a képminőséget és csökkenti a méretet, hogy spóroljon az adatforgalommal. Az asztali böngészőkben használt változatban szinte bármilyen fájltípus elküldhető. De okostelefonon, különféle appokból is van lehetőség változó formátumú állományok elküldésére a mobil rendszerek megosztási funkcióját kihasználva.

 

Video- vagy hanghívások indítása

Ha van a telefonunkon Messenger és ismerőseink nagyobb része is azt használ, megúszhatjuk a Skype-hoz hasonló, erőforrás igényes alkalmazások telepítését és használatát. A Messenger ugyanis – megfelelő hardveren – képes a video- és hanghívások kezdeményezésére és fogadására is. Vagyis nem csak gépelhetünk üzeneteket, hanem videotelefonálhatunk, vagy élő szóban cseverészhetünk is vele. Csak érintsük meg a kamera vagy telefonkagyló ikont a program jobb felső sarkában.

 

Rövid hangüzenetek küldése

Ha nem akarunk élő szóban csevegni, de írás helyett azért inkább szóban mondanánk el üzenetünket, érintsük meg a programban a mikrofon ikont, majd a felvételhez tartsuk az ujjunkat a Record feliratú piros gombon.

Ha végeztünk a hangos üzenetettel, engedjük el a gombot, a Messenger pedig elküldi az azonnal lejátszható hanganyagot.

 

Matricák letöltése

Ha keveselljük az alapértelmezésben kapott matricákat, a matrica gyűjtemény alatti jobb sarokban lévő + gombot megérintve továbbiakat tölthetünk le.

Így szinte minden témakörben és stílusban hozzájuthatunk további készletekhez, amelyeket aztán elküldhetünk ismerőseinknek.

 

Animált GIF-ek küldése

Ahhoz, hogy animált GIF-eket küldjünk csevegőpartnereinknek, nincs szükség extra telepítésre. A legutóbb Messenger verziókban már van külön GIF gomb, amelyet megérintve azonnal választhatunk az éppen legnépszerűbb animációkból.

De a kis képek alatti keresőmezőben bármilyen kifejezést beírhatunk és a program azonnal összeválogatja nekünk az ahhoz illeszkedő GIF-eket, melyeket azonnal küldhetünk is.

 

Spotify zenemegosztás Messengerrel

Épp egy remek dalt hallgatunk a Spotify-ban és szeretnénk megosztani partnerünkkel is? Nos, a Spotify mobil alkalmazásával ez sem gond, ugyanis ha kiválasztunk egy dalt és megérintjük a három pontos () gombot a dal jobb szélén, a Share / Send to … meüpontok választása után már látjuk is a Messenger menüpontot.

Ezt megérintve már csak ki kell választanunk, kivel osztanánk meg a dalt és azonnal mehet is a dolog. Az így megosztott nóta persze nem a Messengerben lesz lejátszható a túloldalon sem, hanem vagy a telepített Spotify appban, vagy a Spotify webes felületén.

Ne maradjon le erről sem!