Így figyelmeztethet minket a Messenger a tennivalóinkra

Bár a legtöbb okostelefonra alapból kerül valamilyen to-do app, amely figyelmeztet tennivalóinkra, azért a legtöbben felteszik a saját kedvencüket is (például Wunderlist stb.). De mennyivel egyszerűbb lenne, ha egy amúgy is napi szinten használt alkalmazás gondoskodna feledékenységünk ellensúlyozásáról!

Például kaphatnánk figyelmeztetéseket a Facebook Messengerben, hiszen úgyis azt bújja az ember egész nap. Az üzenetek mellett pont elférne egy-két emlékeztető is.

Mivel ismerőseinket mégsem traktálhatjuk azzal, hogy emlékezzenek helyettünk mindenre, így célszerű erre a célra egy “robotot” bevetni. Néhány nappal ezelőtt mutattunk egy trükköt, amivel a Messenger rávehető, hogy számológépként és mértékegységváltóként is működjön. Hasonlóképpen a tennivalóinkra is képes figyelmeztetni a Messenger, csak a megfelelő “bot” szükséges hozzá. Ezzel a Messenger emlékeztetők küldésére is rávehető.

A Jarvis nevű szolgáltatás éppen e célra készült. Ha felvesszük a Messengeren az ismerőseink közé (erre a linkre kattintva), máris kérhetjük tőle, hogy az adott napon és időpontban küldjön nekünk egy üzenetet, amelyben figyelmeztet az aktuális tennivalónkra.

Használata roppant egyszerű. Írjuk be például üzenetként a következőt:

“remind me Write an article tomorrow at 9:00”

Ez esetben másnap reggel meg is kapjuk a “Write an article” üzenetet.

Értelemszerűen maga az üzenet lehet magyar is, így például a

“remind me Írj egy cikket today at 11:00” üzenetre válaszul aznap jön az “Írj egy cikket” üzenet. Lényegében a remind me rész után jöhet az emlékeztető szövege, utána pedig a dátum és időpont.

Nagyjából olyan, mintha az iOS Sirijével vagy a Windows 10 Cortana személyi asszisztensével jegyeztetnénk be egy értesítést.

A “help” üzenet elküldésére egyébként kapunk különböző minta üzeneteket, így kiismerhetjük a Jarvis lehetőségeit.

Érdemes kipróbálni!

Ne maradjon le erről sem!