Kényelmes Messenger felületek Windowsra és MacOS-re, ingyen

Korábban mutattunk tíz trükköt, amelyek segítségével a végletekig kihasználhatók a Messenger lehetőségei. Azon a tippek többsége a Messenger okostelefonra szánt appjaira épült. De mi van akkor, ha egy asztali rendszeren szeretnénk kényelmesen csevegni? Tényleg csak a Facebook böngészőben megnyitott oldalán, átláthatatlan mini paneleket nyitogatva használhatjuk a népszerű csevegőprogramot?

Naná, hogy nem! Mutatunk néhány sokkal kényelmesebb megoldást.

A “titkos” Messenger felület

A legegyszerűbb módszer, ha ugyan még mindig a böngészőnkben maradunk, de már nem az alap Facebook felületről nézzük üzeneteinket, hanem egy sokkal átláthatóbb (gyakorlatilag a mobil verzióval egyező) felületről. Ehhez nem kell telepíteni semmit, csak egyszerűen megnyitni egy tetszőleges asztali böngészőben a messenger.com címet és belépni Facebook fiókunk adataival.

Furcsa mód ezt kevesen ismerik, pedig kijelenthetjük, hogy ezerszer kényelmesebb így Messengerezni, mint a Facebook felületéről.

Messenger for Desktop

A másik lehetőség, hogy letöltünk egy kliens alkalmazást, s így még a böngészőhöz sem leszünk kötve. Erre a célra jó választás lehet a Messenger for Desktop, amely amellett, hogy teljesen ingyenes, még cross-platform is: Windowsra, macOS-re és Linuxra egyaránt telepíthető.

A teljesség kedvéért megjegyezzük, hogy a Virustotal.com a cikk írásának pillanatában két víruskereső motor esetében találta gyanúsnak a windowsos telepítőt, de mivel mindkettő viszonylag noname kínai víruskergető, így ezúttal mi az 57/2 arányt tekintve egyelőre biztonságosnak tekintjük a szoftvert (a Virustotal.com-ról itt írtunk részletesen, segítségével több mint 50, folyamatosan frissített antivírus motorral vizsgálhatók át fájlok). Ettől függetlenül mindenki maga döntse el, telepíti-e. Mi Windows 10 és OS X El Capitan alatt egyaránt kipróbáltuk és nem volt vele gondunk. Ellenben MacOS Sierra (kiadás előtti, de már végleges változat) esetén sajnos nem működött. Ha ezt javítják, akkor a legújabb maces rendszeren is jó lesz. Ha nem, akkor sajnos csak a korábbiakon.

Hasonló programokkal – amelyek gyakorlatilag a fentebb bemutatott Messenger.com oldalra épülnek – egyébként Dunát lehet rekeszteni, így keresgélhetünk utánuk a Windowsra az interneten, vagy Macre az App Store-ban.

Update 2016-12-20: Kedves Olvasónk! Időközben kijöttek frissítések a programból, melyeknél már több vírusirtó is fertőzést jelez. Ezért kérjük, ne használják ezt a programot, amíg a készítők (ha ez szándékukban áll) megoldják ezt a problémát. A cikkből azonban nem távolítjuk el az ide vonatkozó ismertetőt, mert így legalább fel tudjuk hívni a figyelmet arra, hogy ez a program immár kerülendő, ha valaki belefut az interneten, illetve az ismertető második fele ettől még hasznos lehet, hiszen rengeteg alternatíva létezik e program helyett.

Hivatalos Messenger alkalmazás Windows 10-re

Windows 10-re van hivatalos Messenger alkalmazás is, amelyet a Windows saját Áruházából tölthetünk le. Ennek felépítése szinte azonos az iOS-re és Androidra elérhető appokéval, hiszen ez is elsősorban a Windows 10 alapú tabletekre és okostelefonokra készült (ettől még persze használható Windows 10-es PC-ken is).

Még a Start menü élő mozaik megoldása is működik vele, így a legutóbbi üzeneteinkből ott is láthatunk ízelítőt (ha bekapcsolva hagyjuk a funkciót). Bár akadnak hiányosságai, azért jó szolgálatot tehet a mindennapokban, ha szeretnénk megúszni a böngészőben csevegést.

Freechat for Facebook

Természetesen macOS-re is találunk külön alkalmazást. A Freechat for Facebook például jó választás lehet, bár nem tesz mást, csak egy külön ablakban megnyitja a messenger.com oldalt.

Ennek köszönhetően viszont pont ugyanazt tudja. Szépen működik az új MacOS Sierra alatt – akár teljes képernyős üzemmódban is használhatjuk – és ingyenes. Szóval nagyon leszólni nem lehet, teljesen ideális választás Macen.

Ne maradjon le erről sem!