Így játszhatók retró DOS játékok online a böngészőben

Miközben kétség kívül lenyűgöznek minket a legújabb 3D-s játékcsodák, különösen azok, amelyekben már a most felívelőben lévő VR technológia is valamilyen módon jelen van, be kell vallanunk, mi pont ennyire szórakoztatónak tartjuk az egykori DOS-os, sőt, Commodore gépekre készült játékokat. is. Ezért is mutattuk meg korábban, miként lehetséges régi játékok letöltése, amelyekkel azután offline szórakozhatunk a számítógépen (nem csak Windowson, akár a macesek is telepíthetnek régi DOS-os játékokat ). Van azonban a nosztalgikus szórakozásnak egy még egyszerűbb módja: megmutatjuk, miként üzemelhetők be régi DOS játékok online, közvetlenül a böngészőben, ingyen.

Klasszikusok telepítés nélkül: retró DOS játékok online

A módszer nem lesz teljesen ismeretlen azoknak, akik már régebb óta olvasnak bennünket. Korábban mutattunk ugyanis egy online szolgáltatást, ahol telepítés nélkül lehet tesztelni egy komplett MacOS System 7 rendszert. A hely ezúttal ugyanaz, csak éppen a téma lesz más. Az archive.org oldalán ugyanis éppen ilyen egyszerűen, vagyis telepítés nélkül és teljesen ingyen bírhatunk működésre régi DOS-os játékokat is.

Ehhez nem kell mást tennünk, csak ellátogatni ellátogatni erre az oldalra és a megjelenő – nézőképes – listából kiválasztani azt a játékot, amelyikkel a legszívesebben elütnénk a szabadidőnket. A kínálat méretes, olyan neveket is megtalálunk, mint a Street Fighter II, aSim City, a Prince of Persia, vagy éppen az Test Drive III. Azt azért nem állítjuk, hogy mindegyiket kényelmes billentyűzetről játszani, néha hiányzik az embernek a jól bevált Joystick, de azért nem lehetetlen. A legtöbb játékkal teljesen problémamentesen játszhatunk, akár teljes képernyőre kinagyítva is. Nem kell hozzá semmi más, csak egy modern böngésző (Chrome, Safari stb.), és az is teljesen mindegy, hogy Windows, macOS, vagy akár Linux van-e éppen a gépünkön.

A gyűjteményből egyébként érdekes módon kimaradt egy örök klasszikus FPS, a Wolfeinstein 3D, ám nem kell elkeserednie annak sem, aki ezzel játszana, ugyanis ebből is létezik online verzió, ezen az oldalon.

Aki pedig további ingyenes, de jó minőségű játékokra vágyik, annak javasoljuk Játékok rovatunk böngészését, erre a linkre kattintva.

Ne maradjon le erről sem!