DOS játékok Macen, néhány mozdulattal

Milyen régen is voltak azok a szép DOS-os idők! Mellesleg nem is voltak olyan régen, csak hát ezen a területen fokozott ütemű a fejlődés. Így aztán nem feltétlenül vén apókák és anyókák nosztalgiáznak a DOS-ról és az egykor DOS alatt futó programokról, játékokról.

Aki beérné egy-két képernyőképpel a régi rendszerekről (DOS, ősi Windowsok, mac OS-ek, OS X-ek, Linuxok, BeOS, OS/2 Warp stb.), annak jó szívvel – és már már nosztalgiával – ajánljuk egy régebbi cikkünket e témában.

Aki viszont most, egy Mac előtt ülve is szeretné újra átélni az egykori DOS játékok hangulatát, annak ajánlunk jobbat!

Boxer

A Boxer egy virtuális gép, a végletekig leegyszerűsítve. Vagyis nem kell külön feltennünk egy virtuális környezetet, majd levadásznunk a DOS telepítőkészletét (fent van az interneten, bizony, ahogy a Word for DOS vagy Norton is), telepíteni a rendszert, szórakozni a virtuális CD-ROM meghajtó beállításával stb.

Egyszerűen töltsük le a Boxert, dobjuk be az alkalmazások közé, indítsuk el és… játsszunk! Akár azonnal is, mivel kapunk pár játékdemót (Epic Pinball, Ultima Underworld stb.). Ezeket a virutális polcról dupla kattintással elindíthatjuk. Ha még szükségünk lenne további játékokra, akadnak még demók a Boxer oldalán, a DOS Games Archive oldalon, vagy a My Abandonware oldalon is. És persze szerte az interneten.

Ezek lemezképét csak rá kell húzni a programra és automatikusan berakja új lemezként a gyűjteménybe. Ilyenkor első indításnál még a hagyományos DOS felületen kell elindítanunk az alkalmazást, de ha ezt egyszer megtettük, után már dupla kattintásra, automatikusan is el tudja indítani a program a megfelelő EXE programot.

Mindent egybevetve a Boxer kiváló módja a nosztalgikus kikapcsolódásnak. Ha kedveltül anno a DOS-os játékokat és még Macen is hajlamosak lennénk ezekkel játszani, akkor bizony érdemes letölteni. Mellesleg mit veszíthetünk? Ingyen van!

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató