Régi klasszikus játékok online, ingyen

Tudjuk, sokszor elmondtuk már, de szerintünk a régi játékok éppoly szórakoztatóak voltak, mint a maiak. Sőt, kicsit mintha szórakoztatóbbak is lettek volna, több olyan akadt, amelyik hosszú időre lekötötte az embert, pedig lássuk be, grafika és összetettség terén igencsak elmaradtak a mai felhozatal krémjétől. Aztán lehet, hogy csak a nosztalgikus életérzés beszél belőlünk, de mi éppen ezért szeretünk olykor elindítani egyet-egyet a régi nagy öregek közül. Aki hasonlóan van ezzel, annak jó szívvel tudjuk ajánlani az alábbi weboldalakat, amelyeken a régi klasszikus játékok online, ingyen játszhatók. Ráadásul így a dolog teljesen rendszer-független, hiszen ugyanúgy beizzíthatjuk ezeket a játékokat egy windowsos PC-n, mint egy Macen.

Internet Archive: régi klasszikus játékok online

Korábban már írtunk róla, hogy az Internet Archive oldalon is található rengeteg retró játék, amelyeket a fentiekhez hasonlóan közvetlenül a böngészőben lehet játszani, emulátorok segítségével. Aki a DOS-os világba utazna vissza, ide kattintson, aki inkább a C64-es játékcsodákra esküszik, ezt a linket használja

Ha nincs is fent minden régi klasszikus, de azért akadnak bőven egykori nagy nevek, amelyekkel anno órákon át lehetett játszani.

Flash retró

S ha már az Internet Archive oldal szóba került, nem mehetünk el szó nélkül egy másik lehetőség mellett sem: most, hogy az Adobe Flash-nek végleg leáldozott, a régi nagy kedvencek továbbra is játszhatók maradnak. Igaz, Flash plug-in már hivatalosan nem használható egyetlen modern böngészőben sem, de nem is kell. Ha valaki ellátogat erre az oldalra, seregnyi Flash klasszikust talál, amelyek – hasonlóan a DOS és C64 játékokhoz – szintén emulátorban futnak a böngészőn belül, Flash nélkül.

Nem is olyan régen amúgy volt már ezzel kapcsolatban egy összeállításunk, ugyanis a Flash játékok másként is életre kelthetők még. Erről mindent leírtunk ebben a cikkben.

Ne maradjon le erről sem!