Ingyen letölthető teljes játékok gyűjteménye

A minap ajánlottunk ingyenes játékokat, többek között a Blizzardtól és a Steam gyűjteményéből. Ezúttal is ingyen letölthető játékokat gyűjtöttünk csokorba, de most olyanokat, amelyekben egyáltalán nincs korlátozás, vagy legfeljebb extrákért kell fizetnünk. Akadnak köztük régi, de még mindig szórakoztató – és működő – teljes játékok, de vannak egészen újak is. Lehet csemegézni.

 

League of Legends

Rögtön az elején ajánlunk egy igazi csemegét. A League of Legends leginkább a korábbi cikkünkben már említett Blizzard-féle Heroes of Storm játékra emlékeztet, de akadnak benne érdekes extra opciók. Az pedig már csak hab a tortán, hogy teljesen magyar felülettel, sőt, magyar hangokkal játszható. Ingyen játék, Windowson és Macen egyaránt.

 

Americas Army

Az Americas Army igazi nagy öreg, annak idején még az amerikai hadsereg megbízásából kezdték fejleszteni, a katonaélet népszerűsítése végett. Ennek megfelelően elég élethűre sikeredett. Remek ingyenes FPS a stílus kedvelőinek, viszont azzal számoljunk, hogy egy virtuális kiképzésen is át kell esnünk, mielőtt bevetésre indulhatnánk.

 

Red Crucible

Maradva még az FPS-ek világában: aki kevésbé összetett, ellenben önfeledt virtuális lövöldözésre vágyik, annak érdemes megismerkednie a Red Crucible két változatával.

Windowson és Macen egyaránt játszhatók, előbbire a készítők honlapjáról lehet letölteni, utóbbira viszont elérhető akár az App Store-ból is. Minket leginkább az egykor szép időket megért, de azóta jobb létre szenderül BHD-re emlékeztet hangulatában. Szóval kevésbé szól az élethűségről, viszont szórakozásnak elsőrangú. Akár járműveket (tankok, helikopterek stb.) is vezethetünk benne, amellett, hogy két lábon befutjuk a csatamezőt.

 

Hidden and Dangerous

Ha már a nagy öregeknél tartunk, akkor következzen egy igazi klasszikus. A Hidden and Dangerous egy hihetetlenül jó játék volt annak idején: összetett, kidolgozott, szórakoztató és izgalmas. Egy egész csapatot kell irányítanunk a második világháborúban és különféle akciókat végrehajtanunk velük. Letölteni sajnos már nem sok helyről lehet, de a Letöltőközpont.hu szerverén még elérhető. A grafikát tekintve ne várjunk sokat, de korához képest jól tartja magát a játék ezen verziója. Ráadásul így legalább régebbi PC-n is játszhatunk vele. Simán elüthetünk vele pár szabad órát.

 

Stunt Rally

Ne csak mindig háborúzzunk, van abból elég úgyis a valóságban. Egy kis autóverseny is lehet szórakoztató kikapcsolódás. A Stunt Rally ráadásul még ingyen is van. Kell ennél több?

Nem túl gyakori, de végre leírhatjuk, hogy Windows mellett még Linuxon is játszható. Macre viszont nem készült el sajnos. Mindenesetre egy kifejezetten jól sikerült kis autós játék, ráérős szabadidőnket könnyedén eltölthetjük vele.

 

Lethal Brutal Racing

Egészen sajátos hangulattal bír a Lethal Brutal Racing, amelyben már keveredik az autóverseny és a lövöldözős akciójáték.

Egy futurisztikus versenypályán kell megszereznünk az elsőséget és ehhez tulajdonképpen bármilyen eszközt bevethetünk, nem kell érzelgősnek lennünk, sőt, a szabályokhoz sem feltétlenül kell ragaszkodni.

 

Neverball 2

Szakadjunk el a brutalitástól és lövöldözéstől egy pillanatra és jöjjön egy teljesen békés, mégis szórakoztató ügyességi játék. A Neverball 2-ben egy golyót kell irányítanunk a különféle nehézségi szintű pályákon.

Ez így elsőre unalmasnak hangzik, de a valójában kifejezetten szórakoztató.

 

Domination és TripleA

Következzen két Risk (Rizikó) játék leszármazott. Mindkettő cross-platform, vagyis Windowson és macOS-en egyaránt játszhatunk velük. A Domination egyszerűbb kivitelezésű, de nagyon szórakoztató (Java alapú játék, így Java runtime kell a használatához). A TripleA egy fokkal komolyabban átgondolt, de a lényege nagyjából ugyanaz: területfoglalás. Kiváló kikapcsolódás mindkettő.

 

0.A.D.

Végül egy vérbeli stratégiai játék, az egykori Age of Mythology nyomdokain. A 0.A.D. ugyan még csak béta verzió, de ennek ellenére remekül működik Windowson és Macen egyaránt, ráadásul magyar nyelven (a pályaszerkesztő csak Windowson elérhető).

Hasonlóan a AoM-hez, ez is egy remek RTS játék, amely hosszú órákra leköti a játékosokat. A teljes játékok sorában szerintünk igazán előkelő helyet foglalhat el. Feltétlenül érdemes kipróbálni!

 

Ingyen letölthető teljes játékok

Egyelőre ennyivel szolgálunk, de megígérjük, hogy bővítjük a az ingyen letölthető teljes játékok gyűjteményét a későbbiekben, itt a Techwokon. Illetve, ahogy már a bevezetőben is említettük, pár napja írtunk több hasonló, ingyenes játékról, amelyekkel érdemes megismerkedni. Sőt, online, telepítés nélkül játszható gyűjteménnyel is szolgáltunk korábban.

Ne maradjon le erről sem!