Jó minőségű és ingyenes játékprogramok, több rendszerre

Korábban megmutattuk már, honnan lehet régi játékok teljes verzióit beszerezni, vagy éppen melyek a legjobb, profi kivitelezésű, modern játékok, amelyekre ingyen tehetünk szert. De volt már több hasonló összeállításunk ebben a témában, melyeket itt megtalálnak olvasóink.

 

Ingyenes játékprogramok

Az alábbi gyűjteményhez hasonlóval tehát már szolgáltunk, de ezekből a játékokból nem lehet kifogyni. A mostani gyűjteményben akadnak szép számmal nyílt forráskódú programok is. Közös jellemzőjük, hogy általában nem csak egy, hanem több platformon is játszhatók. Így a gyűjtemény legtöbb darabját egyaránt le lehet tölteni Windowsra, Linuxra, vagy éppen macOS-re is. Jó szórakozást!

 

0.A.D

Az egykori Age of Empires és a nemrégiben megújult Age of Mythology nyomdokain járva készül a 0.A.D., amely szerintünk a legjobb ingyenes valósidejű stratégiai játék, még akkor is, ha egyelőre tulajdonképpen nincs is befejezve (alfa verzió).

Ennek ellenére ugyanis szépen működik: remekül játszható, hangulatos darab. Ha valaki szereti ezt a stílust, ne hagyja ki. Arról nem is beszélve, hogy letölthető Windowsra, macOS-re és Limuxra egyaránt! Szép játék, feltétlenül érdemes adni neki egy esélyt!

 

Battle for Wesnoth

Ha egy igazán jól sikerült HOMM utánzatra vágyunk, akkor ismerkedjünk meg a Battle for Wesnoth nevű játékkal. A Windowson, macOS-en és Linuxon egyaránt működő, körökre osztott stratégiai játék nagyon szórakoztató, ha pedig meguntuk az előre kapott kihívásokat, akár saját pályákat is készíthetünk hozzá.

Emellett van még egy halom kiegészítő add-on is, hogy biztosan ne unjunk rá idejekorán. Ami még fontos lehet: a játék magyar nyelven is kommunikál!

 

MegaGlest

Ha már a 0.A.D.-t annyira dicsértük, nem mehetünk el szó nélkül a MegaGlest nevű stratégiai játék mellett sem. Ez sokkal inkább emlékeztet az Empire Earth sorozat tagjaira, de tulajdonképpen egészen egyedi hangulatú 3D RTS (legjobban persze az eredeti Glestre “hasonlít”. Több nép vezetőjeként is felmérhetjük stratégiai képességeinket, Windows, macOS és Linux rendszereken egyaránt.

Annak ellenére, hogy nem jelenthető ki róla feltételek nélkül, hogy tökéletesre sikerült, nagyon szórakoztató kis stratégiai szösszenet. Egy próbát mindenképpen megér.

 

Minetest

A Minecraft, ha valaki szereti ezt a stílust, gyakorlatilag lefőzhetetlen. Viszont nem ingyenes. Ha valami nagyon hasonlóra vágyunk, de nem szeretnénk pénzt kiadni érte, akkor a Minetest megfelelő választás lesz. Üljünk akár windowsos vagy linuxos PC, esetleg egy Mac előtt, bármelyiken játszhatunk vele.

A grafika, a használat, az egész játék megszólalásig olyan, mint a Minecraft, s ahhoz hasonlóan ezt is a végtelenségig bővíthetjük különféle kiegészítőkkel. Windowson mellesleg portable üzemmódban is használható, így akár egy pendrájvon is magunkkal vihetjük és telepítés nélkül játszhatjuk bármilyen windowsos PC-n.

 

Neverball

A Neverball hosszú ideje az egyik nagy kedvencünk, egy nagyon jól sikerült ügyességi és logikai játék, amelyben egy golyót kell átjuttatni a különböző nehézségi szintű pályákon, miközben összegyűjtjük a virtuális pénzérméket. Nagyon szórakoztató és olykor igazi kihívást jelentő játék. Ez is cross-platform, vagyis több rendszeren is játszható (bár a legutóbbi változat macOS-en éppen nem).

 

Red Crucible

Emlékszik még valaki a Novalogic-féle Delta Force BHD játékra és annak leszármazottjaira (Delta Force Xtreme, Joint Operations stb.). Nos, a Red Crucible minket leginkább ezekre emlékeztet. Egy nagyon jól sikerült, kevésbé az élethű grafikára, inkább kifejezetten a játékélményre koncentráló FPS játék. Vannak persze hiányosságai, de ha valaki egy kis multiplayer kikapcsolódásra vágyik a virtuális harctéren, valószínűleg még így is jól eltölti majd vele az időt. Windowson és macOS-en egyaránt elérhető.

 

StuntRally

Egy jó rally játék mindig megdobogtatja az ember szívét. Márpedig aStunt Rally egy kifejezetten jól sikerült darab, bár kétségtelen, hogy a mai csúcs rally játékok grafikájától és megoldásaitól azért kicsit elmarad. A szimuláció sem teljesen élethű.

De ne legyünk telhetetlenek: ahhoz, hogy teljesen ingyen száguldjunk a terepen, tökéletesen megteszi. Macre sajnos nem készült el, de windowsos és linuxos verziót egyaránt letölthetünk belőle.

 

SuperTuxKart

A Tux név egy Linuxosnak igen beszédes. De most azok is megismerhetik, akik Windows vagy macOS előtt ülnek, a SuperTuxCart nevű, nyílt forráskódú játék ugyanis mindhárom platformon elérhető, s mit mondjunk, nagyon nagyon szórakoztató. Amolyan mesebeli autóverseny hangulata van. Nagyszerűen el lehet vele ütni üres óráinkat.

Szóval aki nem ragaszkodik a tökéletesen élethű fizikai modellezéshez, a legújabb 3D-s csodákhoz, annak feltétlenül érdemes letöltenie.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató