Böngészőben játszható, klasszikus Minecraft ingyen

Van olyan, aki nem ismeri a Minecraft nevű “építkező” játékot? A blokkokból épített világokat milliók járják be – és építik át – nap, mint nap, akár egyedül, akár hálózatban együtt játszva. A Minecraft sikere szinte töretlen, s ehhez a játékot anno felvásárló Microsoft is hozzátesz azért szépen, a játék különböző platformokon elérhető változatainak folyamatos fejlesztésével. Mi is írtunk már a játékhoz pár tippet, sőt, mutattunk ingyen letölthető alternatívát is azoknak, akik nem szándékoznak megvásárolni e nagyszerű játékot. Ma viszont egy kis kedvcsinálóval szolgálunk azok számára, akik még nem ismerik, vagy éppen visszasírják a kezdeti, a mostaninál jóval egyszerűbb verziót. Ugyanis a böngészőben játszható, klasszikus Minecraft ingyen áll rendelkezésére bárkinek. Mutatjuk, miként!

Böngészőben játszható, klasszikus Minecraft ingyen

Miközben az aktuális Minecraft verzió már jócskán túlnőtte az eredetit, a Microsoft elérhetővé tette a Minecraft kalsszikus verzióját, amely ugyan töredéknyi blokkot tartalmaz a mostani verzióhoz képest, de ettől még nagyon szórakoztató játék lehet, ha éppen van pár elütni való óránk a számítógép előtt ülve. Arról nem beszélve, hogy a classic.minecraft.net oldalon elérhető verzió használatához semmi másra nincs szükség, mint egy modern böngészőre. Vagyis gyakorlatilag bármely (asztali, vagyis Windows, macOS, Linux) rendszer alatt játszhatjuk, telepítés nélkül, egyszerűen megnyitva a fenti linket a böngészőben.

Sőt, az igazi poén a dologban, hogy akár másokat is meghívhatunk egy partira, a program által felajánlott link megosztásával. Így akár többedmagunkkal is építkezhetünk a virtuális tájakon. A játékhoz regisztráció sem szükséges, azonnal elindítható a böngészőben megnyitás után (aminek persze hátulütője, hogy így nem menthetjük el a kreált világokat. Kicsit hasonlít a dolog a tibeti homokmanadalákhoz, amelyeket aprólékosan, szertartásosan készítenek el, majd rombolnak le. Mondjuk a klasszikus Minecraft esetében az aprólékosság inkább a világok építésére vonatkozik csak, lerombolásuk ugyanis megoldható egyetlen mozdulattal: zárjuk be a böngészőt… De ettől még nagyon szórakoztató és mindig kéznél lévő szórakozási lehetőség. Érdemes kipróbálni!

Ne maradjon le erről sem!