Havi TOP: ingyenes fordító program, animált háttérkép és biztonságos internetezés

Bár úgy érezzük, még csak most kezdődött, a valóságban mindjárt véget ér 2021 első hónapja. Igaz, csak holnap, de mivel a vasárnapot a heti összefoglalónk bitorolja, arra gondoltunk, egy nappal előbbre hozzuk az e havi összefoglalót. A lényegen – tartalom szempontjából – már úgyis túlvagyunk. 

Ingyenes fordító program, animált háttérkép és biztonságos internetezés

És ebből a szempontból elég változatos hónapot tudhatunk magunk mögött, még akkor is, ha meglehetősen sokat foglalkoztunk a biztonsággal: bemutattunk end-to-end titkosításra képes levelezőt, naptárat és tárhelyet, átnéztük a – szerintünk – két legjobb VPN szolgáltatás (ProtonVPN és NordVPN) eddigi és idén várható lehetőségeit, s a NordVPN kapcsán megnéztük azt is, milyen extra termékei vannak még a cégnek, amelyek adataink biztonságát szolgálhatják. Sőt, mutattunk egy megoldást azoknak is, akik meglévő – akár Gmail – levelezésüket szeretnék biztonságosabbá tenni. S ha már biztonság és magánszféra: nem telhetett el úgy a hónap, hogy ne ajánlottunk volna megfelelő alternatívákat a WhatsApp helyett, azoknak, akik csalatkoztak a cég új szabályzat-módosítási próbálkozásai miatt.

De voltak azért könnyedebb témák is, így például mutattunk egy zseniális fordító programot Windowsra, megmutattuk, hogy lehet webkameraként beüzemelni a számítógéphez az iPhone-t, illetve azt is, honnan lehet különleges hangulatú háttérképeket letölteni a világhálón. S ha már háttérképek: mutattunk egy teljesen ingyenes Wallpaper Engine alternatívát is Windowsra, hogy bárki tehessen látványos, animált háttereket a rendszer Asztalára. De még ez sem minden. A legérdekesebb cikkeket itt szedtük csokorba:

Ne maradjon le erről sem!