Könnyen használható online videoszerkesztő: családitól az explainer videókig

Manapság egyre komolyabb hangsúlyt kap a videók készítése minden témakörben. Legyen szó egyszerű családi összejövetelek, kirándulások megörökítésétől a legújabb termékeket, szolgáltatásokat bemutató explainer videókig bármiről, nem nagyon fogjuk megúszni vágás, feliratozás, effektezés nélkül, ha ízléses és profi végeredményt szeretnénk. S bár anno mutattunk zseniális – és ingyenes – videoszerkesztő programokat minden rendszerre, ezek használatához nem árt némi videoszerkesztői tapasztalat. De mi van akkor, ha valaki nem rendelkezik különösebb affinitással a vágáshoz, de azért szeretne jó minőségben előrukkolni egy saját videóval? Nos, ilyenkor jöhet jól az alábbi, könnyen használható online videoszerkesztő, amelyet még csak telepíteni sem kell. Kényelmesen használható a kedvenc modern böngészőnkben, Windowson és macOS-en egyaránt. Legyen szó esküvői videórólüzleti bemutatórólszületésnapi köszöntőről, vagy éppen szocmédiás reklámanyagról, ezzel a szolgáltatással villámgyorsan elkészíthetjük bármelyiket, abszolút profi minőségben.

FlexClip 2.0: könnyen használható online videoszerkesztő

Maga a FlexClip nemrég szerepelt nálunk, amikor bemutattuk újragondolt slideshow készítő felületét. Azóta azonban a videoszerkesztő rész is megújult, s a FlexClip 2.0 számos praktikus újdonsággal dicsekedhet a korábbi változathoz képest. Megújították a szerkesztőfelületet, ezres nagyságrendben bővült az effektek, emojik, animált elemek stb. gyűjteménye, javult a kész videók exportálásának tempója.

A lényeg természetesen változatlan: ez egy rendkívül egyszerűen használható online videoszerkesztő program, amely alkalmas a saját felvételek megvágására, effektezésére, illetve akár arra is, hogy a Stock videós gyűjteményéből a nulláról kreáljunk vele videókat, például egy termék vagy szolgáltatás bemutatásához, amelyet aztán kényelmesen megoszthatunk a Youtube-on, Facebookon, vagy egyéb videomegosztó oldalakon. Ennek megfelelően a FlexClip rengeteg előre összerakott sablont kínál, amelyekből egy kattintással választhatunk, s ha elhatalmasodott rajtunk a lustaság, elég lehet a szövegeket átírni rajtuk, majd exportálni a kész videót. A fotók, videoklipek mellett még a zenei aláfestésről sem kell külön gondoskodnunk, mivel a szolgáltatás méretes Stock zenei gyűjteménnyel is rendelkezik. 

Szóval ha nincs semmink, dolgozhatunk a FlexClip-ben közvetlenül elérhető videókból, fotókból, zenékből, s max a cég logóját kell feltöltenünk, vagy egy-két saját illusztrációt, klipet, amit megjelenítenénk az anyagban. De ha saját felvételeinket dolgoznánk át, azok feltöltése is csupán pár mozdulat a böngészőben. Sőt, közvetlenül a programmal készíthetünk képernyővidókat, vagy rögzíthetjük a webkamera képét is (e két funkció beüzemeléséhez viszont Chrome böngészőt kell használnunk).

A médiafájlok vagdosásán, lejátszási sorrendjük beállításán túl használhatunk fényelési eszközöket (a színek és a képminőség javításához, tuningolásához), illetve van egy halom animált felirat, néhány izgalmas overlay effekt (például oldalról beúszó címfeliratok stb.), seregnyi látványos animált háttér a feliratok hátterének, és több tucat animált grafikai (nyilak, szocmédia elemek, ikonok többféle témakörben, szövegbuborékok, emojik stb.), illetve látványos átmenetek is. Sőt, ha kell, akár vízjelet is elhelyezhetünk leendő videónkon.

Felületét tekintve a Flexclip letisztult, könnyen átlátható, pár percnyi ismerkedés után jó eséllyel teljesen amatőr felhasználók is elkészíthetik vele életük első saját vágású videóját, lenyűgöző animációkkal színesítve. A végeredményt pedig akár full HD (1080p) minőségben is lehet exportálni mp4 videóként, ám ennek azért már ára van.

Ingyen vagy előfizetésért

A FlexClip alapvetően ingyen használható, de ebben az esetben csak 480p felbontásban tudjuk menteni a kész videót, illetve “csak” 12 projekten dolgozhatunk, projektenként egy stock videót használhatunk, az exportált videó maximum egy perces lehet, s a kész anyagban egy nyúlfarknyi FlexClip intrót is meg kell tűrnünk. 

Ha ennél nagyobb felbontásra és több stock videoklipre van szükségünk és a FlexClip intrótól is szabadulnén k, akkor a Basic, Plus vagy Business csomagok egyikéből kell választanunk. A Plus esetében akár 10 perces, 1080p-s videókat is exportálhatunk és projektenként 5 stock videó áll a rendelkezésünkre. Ráadásul akár 200 projektet is eltárolhatunk az online felületen. A Business változattal már 30 perces anyagokat is létrehozhatunk.

Kezdőknek persze bőben elegendő lesz a Free vagy Basic csomag, pláne ha nem stock gyűjteményből, hanem saját felvételekből szeretnének gazdálkodni, például összedolgozni a telefonnal készített videofelvételeket és fotókat egyetlen, profin kivitelezett videóvá.

Ne maradjon le erről sem!