Könnyen használható slideshow videó készítő, temérdek látványos sablonnal

Egy jól megkomponált slideshow videó rengeteg dologra használható: kiváló promóciós eszköz új termékek és szolgáltatások bemutatására, vagy mondjuk remek formátum digitális üdvözletek küldéséhez is. Utóbbi így karácsony táján amúgy is nagyon aktuális. Sajnos azonban nem mindenki érez rá a videoszerkesztő programok ízére, s az is előfordul, hogy az embernek egyszerűen nincs kedve órákig matatni egy slideshow összeállításával, inkább szeretné pár percben letudni. A végeredmény persze mindig legyen vállalható minőségű. Nos, bár a sietség és a profi kivitel némileg talán üti egymást, mégis tudunk mutatni egy olyan eszközt (Flexclip Slideshow Maker), amellyel összehozható a dolog. Íme egy könnyen használható slideshow videó készítő, amelyben eleve nagyon egyszerű a szerkesztési folyamat, de még ezt is tovább egyszerűsítették egy halom ízléses sablonnal.

Flexclip Slideshow Maker: könnyen használható slideshow videó készítő

Flexclip nem most szerepel nálunk először. Annak idején írtunk már részletes tesztet erről a remek online videoszerkesztőről. Azóta azonban bővült némileg a program tudása: például a Flexclip Video Maker mellett immár elérhető a Flexclip Slideshow Maker is. A két szolgáltatás alapját ugyanaz a szerkesztőfelület adja, a fő különbség a kezdőlépést egyszerűsítő sablonok stílusa. Ezek száma jelentősen bővült mostanra, így szinte bármilyen témakörhöz találunk megfelelőt.

A Flexclip Slideshow Maker elsősorban a fotókból, képekből összeállított bemutatókra koncentrál, ennek megfelelően kezdő lépésként rögvest összegyűjthetjük benne a bemutatóhoz használni kívánt képfájlokat (png, jpg, webp, svg képfájlokat egyaránt megemészt). Ezután elrendezhetjük az összeválogatott képek sorrendjét, majd a következő lépésben kiválaszthatjuk a témánkhoz leginkább illeszkedő sablont. Némi gondolkodás után a program összerakja az alap slideshow-t, majd behívja a szerkesztőfelületet. 

A Flexclip szerkesztőfelülete letisztult, használata nagyon egyszerű. Segítségével variálhatjuk az egyes diák megjelenésének időtartamát, animált feliratokat és különféle animált elemeket (nyilak, szimbólumok stb.) helyezhetünk el rajtuk, lecserélhetjük a háttérzenét, vagy éppen tovább bővíthetjük a tartalmat. Ráadásul nem csak újabb képeket emelhetünk be új diaként, hanem készíthetünk akár screencam vagy webkamera felvételeket is (ehhez Chrome böngészőt kell használnunk), vagy importálhatunk már kész videoklipeket is. Az animációk pontosan időzíthetők, s a diák megjelenésének időtartamát is beállíthatjuk. A dinamikus szövegek és az animált grafikai elemek mellett egy mozdulat csupán egy ízléses intró animáció beillesztése is, mondjuk céges logóval ellátva.

Természetesen a program a fotók mozgásba hozását is megoldja (ránagyít, görget stb.), így nagyon dinamikus összeállításokat készíthetünk vele. Ráadásul kapott néhány fényelési funkciót és képszűrőt is, így külön képszerkesztő program nélkül is javíthatjuk fotóink megjelenését, közvetlenül a dián. Sőt, a fényelési funkciók és a képeffektek akár videókon is alkalmazhatók, s ezeknél még a lejátszási sebességet is szabályozhatjuk, lehetőség van a lassításukra vagy gyorsításukra egyaránt.

Amellett, hogy a saját fotóinkat és videóinkat használhatjuk az összeállítások elkészítésekor, arra is van lehetőség, hogy stock fotókat emeljünk be az Unsplash ingyenes gyűjteményéből, anélkül, hogy elhagynánk a szerkesztőfelületet. Sőt, akár stock videók is rendelkezésünkre állnak. S hogy teljes legyen a kínálat, aláfestő zenéből is kapunk egy halommal, különféle hosszban és stílusban.

Ha mindennel megvagyunk (bekerült az összes szükséges kép, videó, felirat, szimbólum, beállítottuk az áttűnések animációit, kiválasztottuk az aláfestőzenét stb.), nincs más dolgunk, mint exportálni remekművünket. Az ingyenes változatot használva a végeredmény egy 480p felbontású videó lehet, amely tartalmazni fog egy pár másodperces Flexclip intrót. Ha előfizetünk a Basic vagy a Plus csomagokra, akkor 720p vagy akár 1080p méretben is exportálhatjuk a videót, illetve van lehetőségünk saját – szöveges vagy képes – vízjellel is ellátni azt. 

Összegzésül

Flexclip Slideshow Maker egy kifejezetten jól sikerült, könnyen használható online videó slideshow készítő. Ráadásul telepíteni sem kell, használható bármilyen rendszeren a kedvenc böngészőnkben (egyedül a screencam és webkamerás felvételek készítése van technikai okokból a Chrome használatához kötve). 

Az ingyenes fiókban ugyan korlátozva van a létrehozható projektek száma és exportálni is csak 480p felbontásban tudunk, de arra, hogy egy gyors digitális karácsonyi üdvözletet összedobjunk, bőven megteszi az is. Ha komolyabban gondoljuk a dolgot és szeretnénk full HD-s slideshow videókat kreálni, saját logóval, Flexclip intró nélkü, akkor viszont érdemes előfizetni a szolgáltatásra. Pár fotóból és videoklipből villámgyorsan készíthetünk vele látványos videós bemutatókat. Youtube-on megosztható prezentációk összerakására is elsőrangú választás azoknak, akik nem szeretnének mélyebben elmerülni az animációs programok, prezentációs szoftverek, videoszerkesztők világában.

Ne maradjon le erről sem!