Video-slideshow készítés fotókból profi minőségben, macOS-en

Fotóink prezentálásának egyik remek módja, ha az ember összeállít belőlük egy látványos videót. Egy ilyen video-slideshow készítés fotókból a megfelelő eszközt választva igen látványos eredményt hoz. Videónkban feliratokkal, aláfestő zenével, vagy akár narrációval is elláthatjuk fotóinkat, sőt, még mozgásra is bírhatjuk azokat. A modern történetmesélés egyik legjobb módja ez. De milyen programmal készíthetünk ilyeneket? Nos, ma egy kifejezetten jól használható, professzionális végeredményt adó megoldással szolgálunk, igaz, csak a macesek számára (anno azonban mutattunk már hasonló eszközt az FCPX-hez és az Adobe Premeiere-hez, illetve online megoldással is szolgáltunk).

FotoMagico 5: video-slideshow készítés fotókból, profi minőségben

A Boinx-féle FotoMagico 5 kifejezetten arra született, hogy fotóinkat mozgalmas videókba gyúrva tudjuk prezentálni. Használata viszonylag egyszerű, legalábbis ha egy alap video-slideshow készítése a célunk, azt megússzuk annyival, hogy rádobjuk az idősávra a fotókat, fogd és dobd módon sorrendbe rakjuk azokat, kiválasztunk egy-egy átmenetet, aztán már exportálhatjuk is a kész videót.

Ennél azonban többre is képes a program. Először is a fotók közé keverhetünk videofelvételeket is, másodszor zenei aláfestéssel is kiegészíthetjük az összeállítást. De a szerkesztőfelület arra is lehetőséget ad, hogy narrációt rögzítsünk a zene mellé.

De még ez sem minden! A Fotomagico 5 különféle feliratok elhelyezésére is lehetőséget ad, sőt, ha kell, logókkal, grafikai elemekkel, ábrákkal is teletűzdelhetjük a virtuális vásznat. Mindent – szabadon időzíthető módon és stílusban – mozgásba lehet hozni, szabályozható az objektumok áttetszősége, van egy kattintással aktiválható fade in/out effekt, állítható blend mode jellemzők stb. A kulcskockás mozgatáson (eltolás, nagyítás, forgatás stb.) túl akadnak szép számmal előre definiált áttűnési effektek is, így a képek között látványos átmenetet hozhatunk létre.

Emellett a Snippets gombra kattintva egy elég korrekt gyűjteményt kapunk különféle előre összeállított intrókból, címekből, képelrendezési sablonokból, stáblistákból, aláfestő zenékből stb. is. Ha kevesellnénk az alap kínálatot, további extrákat is vásárolhatunk a programhoz a készítők oldalán.

A munka megkönnyítése végett az idősáv (Timeline) nézet mellett van sztori nézet (Storyboard) is, amelyen egy több rétegből és rengeteg diából álló anyagot kicsivel jobban átláthatunk, rendezhetünk.

Végül ha mindennel elkészültünk, jöhet a végleges videó renderelése és megosztása. A program több előredefiniált beállítást tartalmaz (Youtube, Vimeo, iPhone stb. felhasználásra optimalizált videók), de akár ProRes formátumban is exportálhatunk (ez később tovább tuningolható mondjuk a Final Cut Pro X-ben), illetve a Share / Custom video menüpontban teljesen testreszabhatjuk az exportálás beállításait. Érdekesség a standalone player, amellyel nem videót, hanem önállóan futtatható maces alkalmazást készíthetünk slideshow-nkból.

A Fotomagico 5 megvásárolható a készítők oldalán, de ha valaki Setapp előfizető, pár napja megtalálja a telepíthető programok között is, így nem szükséges külön megvásárolnia. Ha valaki professzionális minőségben készítene video-slideshow-kat, de nem akar emiatt elmerülni az FCPX vagy a Premiere használatában, ezzel a programmal gyorsan és viszonylag egyszerűen készíthet ilyeneket, akár hobbiból, akár üzleti felhasználásra.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató