Chrome PDF olvasó: megújult PDF olvasó bekapcsolása a böngészőben

Bár nem mindig szeretjük a böngészőkbe integrált PDF olvasókat (ezért is válogattuk össze anno a legjobb ingyenes PDF olvasó programok Windowsra és mutattunk gyors cross-platform megoldásokat is), azért akadnak helyzetek, amikor jól jöhetnek a böngésző saját PDF olvasó képességei. A Chrome PDF olvasó funkciója jelenleg finoman szólva is minimalista a funkciót és a felületét tekintve egyaránt. Utóbbival nincs is gond, de azért az eszköztárát igazán bővíthetnék végre. Márpedig a Google ezt teszi, csak éppen a háttérben, s egyelőre kissé elrejtve. A megújult PDF olvasó bekapcsolása már most is lehetséges, akár a stabil Chrome változatban is. Megmutatjuk, miként.

Chrome PDF olvasó: megújult PDF olvasó bekapcsolása a böngészőben

A megújult Chrome PDF olvasó bekapcsolásához ezúttal is – mint sok más Chrome tippünk esetében – a Flags felületen kell matatni egy kicsit. Vagy rá kell keresnünk a chrome://flags felületen a pdf viewer update kifejezésre, vagy egyszerűen ezzel a linkkel odaugrani, ha épp a Chrome-ot használjuk. Bármilyen módszerre jutunk is el a PDF Viewer Update opcióhoz, nincs más teendőnk, mint a mellett található Default kapcsolót átállítani Enabled értékre, majd a böngésző alsó részén megjelenő Relaunch gombra kattintva újraindítani a programot.

Ettől kezdve már az új PDF olvasó felületet használhatjuk, amely ugyan nem hoz egetverő újdonságokat, de apró és praktikus változtatásokat mindenképpen találunk benne: van előnézeti oldalsáv, ahol láthatjuk a megnyitott PDF dokumentum oldalainak nézőképét, kényelmesebb a lapok méretezése az olvasáshoz, és ki- vagy bekapcsolhatjuk az esetleges jelölések, megjegyzések megjelenítését.

Mondjuk ennél azért erősíthetné jobban is a Google ezt a funkciót, de ha csak egy gyors betekintésre van szükségünk, arra tökéletesen megteszi a jelenlegi formájában is. Nem csak az online megnyitott PDF-ekhez használhatjuk, hanem akár a gépünkön található PDF dokumentumokat is megnyithatjuk vele olvasásra.

Ne maradjon le erről sem!