Webes bannerek készítése egyszerűen, profi kivitelben, akár ingyen is

Manapság rengeteg nagyszerű online eszköz érhető el az interneten, amelyekkel telepítés nélkül, a böngészőben tudunk létrehozni különféle produktumokat. Mutattunk már online videoszerkesztőt és online logótervezőt egyaránt (mondjuk ez sem minden, Online szolgáltatások dossziénkban ott sorakoznak a jobbnál jobb megoldások). A legtöbb ilyen online szolgáltatás általában arra erősít rá a telepíthető szoftverekkel szemben, hogy a teljesen kezdők, vagy az adott területen kevésbé jártas felhasználók is könnyen, gyorsan végezhessenek az éppen adódó feladatokkal: villámgyorsan készíthessenek online logót, percek alatt előrukkolhassanak életük első explainer videójával stb. Ma azoknak mutatunk egy zseniális eszközt, akiknek a webes bannerek készítése jutott osztályrészül, de ehhez éppen kevésbé konyítanak, vagy csak nagyon gyorsan szeretnének profi végeredményt elérni.

Viewst: webes bannerek készítése akár ingyen is

Viewst egy nagyon hasznos online eszköz azoknak, akik éppen animált (videó, anim GIF), HTML5 alapú, vagy statikus (JPG, PNG) bannerek létrehozásán törik a fejüket. Teljesen mindegy, hogy a végeredményt saját rendszerbe, vagy valamelyik közismert online hirdetési szolgáltatás (például Google) szeretnénk elhelyezni, ez az online program tökéletes segítség lesz.

Kezdjük ott, hogy nem kell törnünk a fejünket azon sem, mekkora is pontosan egy adott banner, mert a legnépszerűbb változatok egy kattintással elérhetők. Az előnézeti képen láthatjuk, hogy az adott méretet jellemzően hogyan szokták elhelyezni a weboldalakon. Ha a méret megvan, választhatunk seregnyi sablon közül, hogy a tervezést se kelljen nulláról indítanunk. Így elég átírni a szöveget, lecserélni a képeket, illusztrációkat, logót, s már készen is vagyunk. Ehhez megkapunk minden eszközt, beleértve egy halom szabadon használható ikont, grafikai elemet, fotót, s persze szabadon formázható szövegdobozokat. De ha inkább teljesen saját, egyedi elképzeléseinket valósítanánk meg, arra is van lehetőség, nem vagyunk kötelesek a template gyűjteményre hagyatkozni, s természetesen feltölthetünk saját képeket is.

Ha megszületett a végleges elrendezés, jöhet az animációk elkészítése. Ehhez egy komplett, idővonallal ellátott szerkesztőfelületet kapunk, amelyen teljes kényelemben időzíthetjük a különféle animációs effekteket. Így a feliratok, képek, illusztrációk látványos módon jelenhetnek meg a hirdetésben. Apránként épül fel a látogatók szeme előtt a teljes banner. Természetesen ezt csak akkor használhatjuk ki, ha HTML5, anim GIF vagy videós formátumokat választunk az exportálásnál. A JPG és PNG képek értelemszerűen nem animáltak. 

Az export során viszont könnyedén letölthetjük bannerünket bármely említett formátumban. Ám mielőtt exportálnánk, még egy lépés hátra van: meg kell adnunk a banner linkjét (ez a HTML5 változat esetében létfontosságú), illetve ha kell, kiválaszthatjuk, melyik online hirdetési rendszerhez optimalizálja bannerünket a program (Yandex Display, Google Display stb.).

Összegzésül

Mindent egybevetve a Viewst egy kifejezetten jól használható banner-készítő, amely adott esetben ingyen is igénybe vehető ha a szükség úgy hozza. Regisztráció után három projektet tudunk vele menedzselni díjmentesen, s projektenként három különböző formátumba exportálhatjuk a végeredményt. Ha ennél többre lenne szükségünk, akkor havi 19 USD-s áron beléphetünk a Pro előfizetők táborába, s onnantól tetszőleges számú projektet vihetünk benne, és akár 7 különböző formátumba is exportálhatjuk bannereinket, maximum 30 alkalommal havonta. De van még Pro+ és Enterprise előfizetői csomag is, ha nem érjük be a Pro vagy az ingyenes megoldás lehetőségeivel.

Ne maradjon le erről sem!