Saját logó készítése pár kattintással, profi minőségben

Egy cég vagy termék sikeréhez nagyban hozzájárul a megjelenése, ezen belül pedig a jól megválasztott logó. Ha valaki házilag fabrikál ilyet szakértelem nélkül, az nem feltétlenül lesz a siker záloga, de ha szorít az idő és nincs időnk vagy pénzünk megbízni egy tervezőirodát vagy grafikust a tervezéssel, szerencsére vannak alternatív eszközök is. Az egyik ilyen a Logaster, amellyel egy saját logó készítése pár kattintással megoldható. S ami még jobb: ha szükségünk van profi megjelenésű névjegykártyára, vagy akár közösségi oldalakon megosztható képekre a logónkkal, azt is megkaphatjuk, egy csomagban.

Logaster: saját logó készítése pár kattintással

Két nagy előnye is van a Logasternek azzal szemben, mintha fognánk egy grafikai szoftvert és magunk esnénk neki a tervezésnek, hozzáértés nélkül. Az egyik, hogy ez az online program teljesen automatikusan, akár a beavatkozásunk nélkül is képes létrehozni a logót. Egyszerűen megadjuk nekik a cég vagy termék elnevezését, esetleg egy szlogent, s máris választhatunk mintákból. Választhatunk stílust (Abstract, Business stb.), s hogy megkönnyítsék a választást, minden logóterv mellett láthatjuk, miként festene használatban, levélpapíron, névjegyen, címkén, kulcstartón stb.

Ha esetleg az alap variációban valamelyik grafikai elem nem nyerné el a tetszésünket, de az elrendezéssel elégedettek vagyunk, semmi gond, később cserélhetjük a szerkesztőfelületen. Meglehetősen méretes választékkal rendelkezik, ráadásul nagyon profi, szépen kidolgozott ikonokat tartalmaz. Ugyanígy a betűtípust is leválthatjuk, és a színeket is módosíthatjuk (a program több összeillő kombinációt is felajánl előképet is kapunk velük több variációban). Sőt, ha nem bírunk magunkkal akár az elemek (szöveg, ikon stb.) helyzetét is átdolgozhatjuk. Bár ez utóbbira nem igazán van szükség, hiszen épp az a Logaster lényege, hogy megkíméljen minket a méretezés, pozícionálás, színválasztás macerájától.

A másik nagy előny, hogy ha végre sikerült kiválasztanunk a megfelelő logót és tetszenek annak variációi is, nem kell pepecselnünk, hogy összeállítsuk a névjegykártyánkat, készítsünk pár logóval ellátott fejlécet, bannert a különféle közösségi oldalakra (Facebook, LinkeIn, Instagram stb.). A megfelelő csomag kiválasztásakor ugyanis ezeket is letölthetjük, szintén többféle variánsból kiválasztva a nekünk megfelelőt.

Nincs ingyen, de profi

Igaz is, csomagok. A Logaster sajnos nem ingyenes, pontosabban az elkészült logót egy 300 pixel széles változatban ingyen is letölthetjük, de lássuk be, ennek sok értelme nincs, ha komolyan gondoljuk a dolgot. Ha szükségünk van print (vektoros) és digitális változatokra egyaránt, akkor a letöltésnél választanunk kell a Logaster különféle csomagjaiból. Ha beérjük a PDF, SVG, PNG (áttetsző hátterű is) formátumú logóval és annak variációival, azt egészen olcsón megúszhatjuk az 50 eurós S csomaggal. Ez amúgy adott esetben 120 fájlt jelent, a logó különféle elrendezései, variációi miatt (áttetsző háttér, negatív színek, adott színű háttér, fehér háttér, vektoros ábra stb.). 

Ha beérjük pusztán a webes használattal, akkor 20 eurót kell fizetnünk a nagyobb felbontású raszteres változatért (XS csomag). Hosszú távra tervezve szerintünk az 50 eurós jobb választás, hiszen a vektoros logót a végtelenségig nagyíthatjuk, szerkeszthetjük később is. 

Emellett az M csomag választásával megspórolhatjuk a névjegykártya és a közösségi médiás grafikák tervezésének idejét, az L változatban pedig már brandbook, látványos e-mail aláírás, levélpapír fejléc is található a letöltések között.

Mindent egybevetve a Logaster ugyan nem mondható olcsó megoldásnak, de hogy kényelmes, gyors és profi végeredménnyel szolgál, az kétségtelen. Még ha nem is fogadjuk el az automatikusan generált alap minták egyikét, hanem módosítunk rajta kicsit a kényelmes és egyszerűen használható szerkesztőfelületen, akkor is villámgyorsan elkészülünk. S ha nagyobb összeget is hajlandók vagyunk rááldozni, akkor a névjegy, a socmedia grafikák, a levélpapírok, vagy éppen az e-mail aláírások megtervezését is egy csapásra letudhatjuk. 

Nem kell egyébként zsákbamacskát vennünk, hiszen az online program teljesen ingyen használatba vehető. Még regisztrálnunk sem kell a tervezéshez. Ha megtaláltuk a megfelelő stílust, akkor jön a regisztráció, amely után már eljuthatunk a szerkesztőfelületre és megnézhetjük a logónk különféle felhasználási lehetőségeit. Fizetni csak akkor kell, ha már mindennel elégedettek vagyunk, s letöltenénk a kész anyagot. Szóval egy próbát mindenképpen megér a dolog.

Ha valakinek mégsem felelne meg a Logaster, Képszerkesztés rovatunkban további eszközökkel is szolgálunk a logók tervezéséhez. Érdemes átböngészni a kínálatot.

Ne maradjon le erről sem!