Logó készítése gyorsan, ingyen, egyszerűen

Saját logók készítéséhez többféle eszközt is mutattunk már. Ha valaki maga vágna bele logója megtervezésébe, de nincs otthon a profi grafikai szoftverek világában, jó választás lehet például a Designevo, míg ha valaki azért kicsit több affinitást érez a dolog iránt, de még mindig inkább elkerülné az Adobe Illustrator használatát, annak kiváló eszköz lehet a Logoist. Ma bővítjük ezt az eszköztárat, egy elsősorban a teljesen kezdők életét megkönnyítő, ingyenes online szolgáltatással, amellyel a saját logó készítése gyorsan és egyszerűen megoldható. Tulajdonképpen nulla grafikusi előképzettséggel. Persze ilyenkor mindig kérdés, nem lenne-e jobb profi tervezőre bízni a dolgot, de ha valaki mindenképpen maga vágna bele, ez lehet a legegyszerűbb megoldás.

Logó készítése gyorsan, ingyen, egyszerűen

Namecheap Logo Maker a végletekig leegyszerűsíti a logókészítés folyamatát. gyakorlatilag egy pár lépéses Varázslót kell csak végigkattognunk, s kiválasztani pár fontos jellemzőt:

  • Adjuk meg cégünk nevét és ha kell a logóban megjeleníteni kívánt szlogent (utóbbi nem kötelező)
  • Ezután hat lépésben kell kiválasztani a megfelelő betűtípust. A betűcsaládon. Itt különféle jellemzők kiválasztása alapján, lépésről-lépésre jutunk el egészen a tökéletes formáig.
  • Kiválaszthatjuk a felirat színét
  • Még egyszer módosíthatjuk a szöveget
  • Végül kiválaszthatjuk a logóban használni kívánt ábrát, grafikát. A kínálatot akár kulcsszavas kereséssel is szűkíthetjük.

Ha mindezekkel végeztünk, kapunk néhány variációt a logónk lehetséges felépítésére. Ezek színben, elrendezésben, stílusban egyaránt különböznek, de az alapjukat az általunk kiválasztott színvilág, betűtípus és grafika adja. Válasszuk ki azt, amelyik a leginkább közel áll az elképzeléseinkhez. 

Ezután még kicsit módosíthatunk is rajta, cserélhetjük a színeket, grafikát, szöveget, betűtípust, ha mégsem teljesen fedi az ízlésünket. Sőt, itt már láthatjuk a végeredményt különféle mockupokon is (névjegy, póló stb.).

Ha mindennel elégedettek vagyunk, nem marad más, mint a logónk mentése a számítógépre. Ez tulajdonképpen egyetlen kattintás, amelynek az eredménye egy ZIP fájl lesz, benne pedig a logónk több formátumban és variációban. A JPG verzió mellé vektoros SVG formátumban is megkapjuk az anyagot, így ha szükséges, később tetszőleges vektorgrafikai szoftverben tovább dolgozhatunk rajta. Emellett a vektoros változat tetszőleges mértékben nagyítható, így a felhasználása is sokrétűbb, mintha csak JPG-ben tölthetnénk le. A képek mellé kapunk egy info.txt fájlt is, benne minden hasznos tudnivalóval: felhasznált betűtípus, felhasznált ikon, a logóban használt színek kódjai.

Mindent egybevetve a Namecheap Logo Maker egy nagyon praktikus és bárki által könnyen használható logótervező szolgáltatás. Használhatjuk mindenféle regisztráció nélkül is, de ha későbbi szerkesztésre elmentenénk az anyagot a szerveren, akkor azért érdemes regisztrálni is az oldalon.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató