Különleges hangulatú, stílusos háttérképek letöltése minden rendszerre

Ha valaki folyamatosan követ minket, bizonyára megszokta már, hogy időről-időre szolgálunk háttérképes válogatásokkal, illetve bemutatjuk olyan művészek munkáit, akik különleges, egyedi háttérképeket tesznek közzé az interneten (lásd Agos Passannante vagy épp Arthwork munkáit). Ma viszont egy igazi gyöngyszemmel szolgálunk: az alábbi megoldható a különleges hangulatú, valóban stílusos háttérképek letöltése. Ráadásul nem kis méretű gyűjteményről beszélünk, a művész, Vlad Gerasimov ugyanis már több mint két évtizede alkot.

Vladstudio: különleges hangulatú, stílusos háttérképek letöltése minden rendszerre

Kivételesen személyesebbre veszem a stílust, mert az a helyzet, hogy Vlad Gerasimov (Vladstudio) remekműveivel kapcsolatban már elég régóta elfogult vagyok. Réges-régen ugyanis bemutattam már ezt a gyűjteményt a HVG egykori Techline oldalán is. Azóta hosszú évek teltek el, de jobbat még nem találtam, s mivel a napokban újra belefutottam, esélytelen volt, hogy ne írjam meg ide is, nem beszélve arról, hogy azóta nálam is ezekből a képekből van mindig beállítva valamelyik.

Vlad Gerasimov 1998 óta készíti egyedi stílusú, szinte azonnal felismerhető háttérképet, s bár mindegyik megállja a helyét digitális műalkotásként is, ezúttal sokkal fontosabb szempont, hogy ezen képek zöme eredetileg is háttérképnek született, vagyis tökéletesen idomul a különféle rendszerek GUI jegyeihez: például nem teszik zagyvává, átláthatatlanná az Asztalon tárolt ikonokat.

A kezdetek óta többször is megújult Vladstudio oldal jelenleg minden szempontból kiszolgálja a felhasználók igényeit: alapértelmezésben mindig ahhoz igazítja a letölthető hátterek képméretét, hogy mekkora az éppen használt eszköz kijelzőjének felbontása. Így nem kell utólag méretezgetni, megvágni, pozícionálni a letöltött képet, hogy flottul illeszkedjen a képernyőnkhöz és látszódjon rajta a lényeg, mert az eleve a megfelelő méretben töltődik le. Ezzel azt is elkerülhetjük, hogy a rendszernek kelljen utólag átméretezni a képet. Természetesen ha épp az asztali gépen akarjuk letölteni az okostelefonos változatot is, az sem gond, a Change size / select resolution linkekre kattintva kiválaszthatjuk, mekkora felbontású képfájlra van szükségünk (az egyszerűség kedvéért eszközök neve – Apple iPhone 11, Huawei Mate 9 stb. – alapján is választhatunk a Change size / select devicelinkre kattintva). Sőt, a kor szellemének megfelelően egy kattintással letölthetünk Facebook fejléc verziót is a képekből.

Képeslap küldés online puzzle játék

Az oldalon találunk még e-cards menüpontot is, erre kattintva digitális képeslapként is elküldhetjük a nekünk tetsző képet, ami sok ünnepi eseménynél jól jöhet, hiszen akadnak Valentin-napi, karácsonyi stb. témájú alkotások is.

Emellett találunk egy Puzzles menüpontot is, amelyen online puzzle játék formájában is hasznosíthatjuk a képeket. Többféle nehézségi fokozatból (hány darabra szedje szét) választhatunk, szóval mindenki megtalálja a számára megfelelő mértékű kihívást.

Ingyenes vagy fizetős letöltések

A méretes gyűjtemény egy része teljesen ingyen letölthető, de a képek másik feléért fizetnünk kell. Szerencsére nem egyenként, hanem premium hozzáférés vásárlásával, ami mindössze 9.99 USD-t jelent, amit egyszeri alkalommal kell kifizetni, vagyis nincs havíidíj. Ezért cserébe folyamatosan hozzáférhetünk az összes premium kategóriás képhez (az újonnan megjelenőkhöz is), illetve a kényelem kedvéért akár egyetlen ZIP fájlban is letölthetjük azokat, bármilyen képméretben.

Extra érdekesség, hogy rendelhetünk Vynil skins matricákat is az eszközeinkhez, amelyeket a megrendelés alapján pontosan méretre szabva kapunk, így a telefon vagy a számítógép hátlapja stílusban is illeszkedhet a kedvenc vladstudiós háttérképünkhöz. Ezt mondjuk nem teszteltük, de mivel az oldal többi része működik, gyaníthatóan ez a szolgáltatás is üzemel.

Mindent egybevetve a Vladstudio háttérképei már igen hosszú ideje velünk vannak, s azt kell mondjam, hogy ha valaki tényleg stílusos, egyedi háttérképekkel szeretné feldobni akár az asztali-, akár a mobil rendszert, érdemes legalább az ingyenes kínálatot átnéznie, vagy befizetni a premium képek letöltésére is.

Ne maradjon le erről sem!