Havi TOP: augusztus legnépszerűbb szoftverei, weboldalai, tippjei

A nyár utolsó hónapjának is a végére értünk. Így elérkezett az ideje a nyár elején bevezetett havi összefoglalónknak. Vagyis következzenek egy helyre gyűjtve augusztus legnépszerűbb szoftverei, weboldalai, tippjei, itt a Techwokon.

Augusztus legnépszerűbb szoftverei, weboldalai, tippjei

Ezt a hónapot rögtön egy izgalmas témával indítottuk, összeszedtük, melyek a legjobb képszerkesztő appok androidos okostelefonokra. Ez ugyebár fontos kérdés így a nyár végén, hiszen a nyaralás során készült mobilos fotókat akár közvetlenül az okostelefonon is villámgyorsan tuningolhatjuk a megfelelő szoftverekkel. S ha már a témánál vagyunk, akkor felhívjuk a figyelmet egy másik fotós anyagunkra is. Mutattunk ugyanis néhány olyan alkalmazást, amelyek a mesteséges intelligenciát használják a fotók feljavításához. Így tényleg egy mozdulat csupán, ha egy kevésbé sikerült, de fontos pillanatot megörökítő fényképet kicsit helyrepofoznánk. Mellesleg, ha már a fotóknál tartunk, fontos – és ingyen is használható – eszközt mutattunk azoknak is, akik véletlenül törölt fényképeket (vagy más fájlokat) szeretnének visszaállítani.

Szintén ebben a hónapban kerestünk megoldást arra, miként lehet kideríteni, hogy egy adott online szolgáltatás csak nálunk nem működik, vagy épp globális probléma van vele és senkinél sem elérhető. Cikkünkből megtudhatják, miként deríthető ki, hogy működik e éppen az Instagram, a Facebook, a Twitter, a Gmail, az iCloud, s egyéb népszerű szolgáltatások.

Ha már úgyis online szolgáltatásokról esett szó, volt itt még pár témába vágó cikkünk: megmutattuk, hogyan nyomtathatók ki tinta- és papírtakarékos módon weboldalak, aztán azt is, miként oldható meg a nyomtalan internetes keresés okostelefonon. Sőt, arra is adtunk pár tippet, hogyan gyorsítható fel az otthoni internetkapcsolat, hogy gyorsabban böngészhessünk.

Igaz is, a gyorsabb böngészés mellett fontos szempont szokott még lenni a gyors letöltés is. A nemrég bemutatott, ingyenes letöltésvezérlő programmal immár ez sem jelent majd problémát. Érezhetően gyorsabban megy majd a videók, programok, zenék, dokumentumok, s egyéb fájlok letöltése. S maradva még a letöltésnél: mutattunk egy rém egyszerű megoldást azoknak, akik videókat töltenének le az Instagramról, a Facebookról, vagy éppen a Youtube-ról.

Ugyancsak e hónapban mutattunk néhány praktikus trükköt a Telegramot használóknak. De volt még szó koncentrációt segítő számítógépes megoldásokról is, amelyeket bárki beüzemelhet otthon vagy az irodában.

Nem feledkeztünk meg azokról sem, akik a rendszerüket tuningolnák. Nekik egy teljes verziós Windows optinmalizáló programmalszolgáltunk. 

A Macet használók számára is akadtak hasznos anyagok augusztusban. Megmutattuk például, hogy miként lehet teljes biztonságban használni egy Macet, hogy adataink mindig biztonságban legyenek. Illetve teszteltük a legjobb családfa készítő programot is, amely macOS és iOS alatt használható.

Ez volt tehát az augusztus. Reméljük, mindenki talál visszamenőleg is néhány hasznos cikket, amelyek hozzájárulhatnak, hogy kényelmesebben és hatékonyabban használhassa a számítógépet vagy az okostelefont.

Ne maradjon le erről sem!