Videók letöltése Instagramról, Facebookról, Youtube-ról

Bár még mindig a Youtube tűnik az etalonnak, ha videók megosztásáról van szó, azért a Facebook, sőt, mostanság az Instagram is igen népszerű platformok mellette. Éppen ezért arra gondoltunk, megannyi Youtube letöltést lehetővé tévő program és online szolgáltatás után mutatunk olyat is, amelyik kifejezetten Instagram és Facebook videók letöltésre hivatott. Az alábbi megoldással a videók letöltése Instagramról, Facebookról és Youtube-ról egyaránt megoldható. Teljesen ingyen és telepítés nélkül.

Videók letöltése Instagramról, Facebookról, Youtube-ról

BitDownloader egy rendkívül egyszerűen használható videoletöltő szolgáltatás, amellyel ingyen és bérmentve tölthetünk le bármilyen videót az Instagram, a Facebook és a Youtube gyűjteményéből. Értelemszerűen csak akkor, ha ezek letöltése nem sért szerzői jogot (például zenei videók), de e kitételnek való megfelelést a – bizonyos zenei tartalmak kivételével, amelyeket nem enged letölteni a szolgáltatás – készítők a lelkiismeretünkre bízzák.

Letölteni úgy tudunk, hogy első lépésként ellátogatunk a letöltésre kiszemelt videót tartalmazó oldalra és ott a videó megnyitása után Vágólapra másoljuk annak közvetlen linkjét a böngésző címsorából (Ctrl + C vagy CMD + C). Ezután a BitDownloader oldal felső részén kiválasztjuk a forrás oldalnak megfelelő letöltőt (Youtube DownloaderFacebook DownloaderInstagram Downloader), majd az Enter the video’s link here… feliratú mezőbe beillesztjük a vágólapról a videó linkjét (Ctrl + V vagy CMD + V).ű

Ha ez megvan, kattintsunk a Download gombra, a rendszer pedig felajánlja a videó letölthető változatait (ez általában különböző képméretet jelent, de olykor a videoformátum is változik). Kattintsunk a Download gombra amellett a változat mellett, amelyikre szükségünk van, s azonnal elindul a letöltés.

A szolgáltatás maga teljesen ingyenes, de a készítők reklámokból tartják fenn az oldalt, ráadásul sajnos a felugró (vagy böngészőtől függően új lapon/fülön megnyíló) reklámokat részesítik előnyben. Ha ilyet látunk (általában az első Download gombra kattintás után), nyugodtan zárjuk be a reklámot az ablak/fül bezárás gombjával és kattintsunk újfent a Download gombra az eredeti lapon. Ekkor már eljutunk a formátum kiválasztásáig, vagy a végső letöltési linkig (újabb Download gomb).

Leszámítva a reklámosdit, a BitDOwnloader egy kifejezetten egyszerűen használható videoletöltő oldal, amelyet érdemes megismernie mindenkinek, aki gyakran tölt le videókat a fenti három videomegosztó oldalról.

Felhívjuk figyelmüket, a Youtube videók letöltése ütközik a Youtube felhasználási szabályzatával. A videók letöltése jogilag csak bizonyos feltételek mellett engedélyezett, így bár a bemutatott program technikailag képes letölteni videókat, mindig érdemes betartani a Youtube szabályzatban megtalálható, letöltésre vonatkozó előírásokat.

Ne maradjon le erről sem!