Saját Instagram fotók és videók letöltése pár kattintással

Az Instagram napjaink egyik legnépszerűbb fotó- és videómegosztó szolgáltatása. Az ingyenes mobil appoknak köszönhetően villámgyorsan tölthetünk fel képeket vagy videofelvételeket az fiókunkba, s mások alkotásainak böngészése is teljes kényelemben megoldható. Egyvalami azonban kissé macerásan oldható csak meg: a képek lementése. Arra már mutattunk egy jól bevált módszert, ha valaki egyenként szeretne letölteni néha fotókat az oldalról. Ezzel nem csak a saját felvételeket, hanem akár másokét is könnyedén letölthetjük. De mi van akkor, ha mi az összes saját fotót és videót szeretnénk lementeni az Instagram szerveréről, hogy meglegyenek offline is a számítógépen? Nos, a saját Instagram fotók és videók letöltése pár kattintással megoldható, ráadásul semmiféle külső szoftverre nem lesz hozzá szükségünk, ugyanis a funkció ott van a szolgáltatásban, csak sikerült kicsit elrejteni.

 

Saját Instagram fotók és videók letöltése

Ha nem csak egy-egy fotóra, s pláne nem másokéra vetettünk szemet, hanem a saját gyűjteményünket szeretnénk letölteni teljes egészében, akkor nincs más teendőnk, mint meglátogatni az Instagram Privacy and Security aloldalát erre a linkre kattintva (elérhető az Edit Profile gombra kattintva is) gombra kattintva. Ettől kezdve a módszer nagyon egyszerű, bár nem lesz azonnali eredménye:

  • Keressük meg az oldalon a Data Download részt és kattintsunk alatta a Request Download linkre.

  • A rendszer ekkor felajánlja, hogy 48 órán belül linket küldenek a megadott e-mail címünkre, benne a képek és videók letöltési linkjével. Ha stimmel az e-mail cím, elég a Next gombra kattintani. Ellenkező esetben előbb írjuk át az e-mail címet az általunk kívántra.
  • A következő lapon a rendszer bekéri Instagram jelszavunkat. Ennek megadása után kattintsunk a Request Download gombra.

Ennyi! Sajnos nem kapjuk meg azonnal a letöltési linket, a rendszer előbb összeállít egy ZIP fájl a teljes gyűjteményből. Ha végzett, e-mailben kapunk értesítést, de ha türelmetlenebbek vagyunk, érdemes néha ellátogatni erre az oldalra, ahol majd megjelenik a letöltési link amint a rendszer végzett.

Amint látjuk itt a Download data linket, csak kattintsunk rá és máris letöltődik minden fotónk és videónk az Instagram szerveréről. Az egyébként előfordul, hogy nem jön e-mailes értesítés, szóval már csak ezért is érdemes pár óránként ránézni a request aloldalra. A ZIP fájlban egyébként szépen, dátum szerinti almappákba rendezve megkapjuk az összes fotót és videót, sőt, json fájlokban minden üzenetünket, kommentünket is.

 

További Instagram tippek

Korábban mutattunk már Instagram klienst Windows 10-re, sőt, macOS-re is. Emellett azt is megmutattuk, miként lehet a legegyszerűbben készíteni felirattal, idézetekkel ellátott képeket, amelyeket aztán az Instagramra is feltölthetünk.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató