Leállt a Messenger, a Skype, az Instagram? Így járhatunk utána!

Épp a minap – viszonylag hosszú időre és – a világ számtalan országában fogott “sztrájkba” a Facebook Messenger alkalmazása, s hiába próbálkozott az ember, az üzenetek se nem jöttek, se nem mentek. Előfordul.
Csak az ebben a bosszantó, hogy ilyenkor a legtöbb felhasználónak nem az az első gondolata, hogy “ah, globális problémák lehetnek a Messengerrel”, hanem az, hogy a “fene ebbe a Windowsba/okostelefonba, már megint nem működik”.

 

outage-3

 

Aztán a helyzet megoldása érdekében jön a kétségbeesett telefonálás a rokonság hozzárétő tagjainak, hogy “jajj, mit tegyek”, vagy a random próbálkozások a beállításokban található opciókkal, mert hátha valamelyik elállítódott. S bár ez sohasem elképzelhetetlen, javaslatunk a Messenger, Facebook, Instagram vagy más online szolgáltatások hirtelen leállása esetén a következő: látogassunk el az Outage.Report oldalra és tekintsük meg az aktuális helyeztet. Itt ugyanis szépen listába vannak szedve a legnépszerűbb online szolgáltatások és pillanatok alatt megtudhatjuk, ha rajtunk kívül mások is szenvednek a hirtelen kialakult Facebook nélkülözési frászban.

 

outage-1

 
Ha ezen oldal szerint az általunk tapasztaltak másokat egyáltalán nem érintenek (ezt láthatjuk idővonalon és térképen egyaránt), akkor érdemes elkezdeni gyanakodni a beállításokra, a Windowsra, vagy az olcsó okostelefonra. Addig korántsem biztos, hogy ezek tehetnek a problémáról. Előfordul ugyanis, hogy a “nagyok” is megbotlanak, ráadásul erről nem feltétlenül kapunk bocsánatkéréssel egybekötött értesítést. Ilyen ez az IT világ… De minek tépnénk ki emiatt a hajunkat?

Ne maradjon le erről sem!