Végre egy valóban működőképes Instagram alkalmazás OS X-re

Bár az Instagramra fotókat felrakni jobbára okostelefonról szokás, megnézni az aktuális megosztásokat azért valljuk be, néha jól jönne asztali gépen is. Sőt, olykor előfordul, hogy a feltöltésre is ott lenne szükségünk, mert épp sikeresen túl vagyunk egy megosztásra szánt fotó retusálásán.
OS X alatt volt egy halom próbálkozás már, de eddig igazán használhatónak nekünk csak az alábbi tűnik.

Flume: Instagram a menüsorból

A Flume legújabb verziójával legalábbis már tényleg kényelmesen lehet menedzselni Instagram fiókunkat. Sőt, akár többet is, bár ehhez meg kell vásárolnunk a Pro verziót (alkalmazáson belüli vétel). Aki beéri egy Instagram fiók beállításával, annak viszont ingyen áll rendelkezésére a Flume 2.0 az App Store-ban.

flume-1

A program elindítása után a menüsorban foglal helyet, s innen érhetjük el vele a legfrissebb Instagram megosztásokat. Kétféle nézet van, egy nagyítható mozaikos, és egy olyan, ahol eleve nagyobb méretű fotókat tallózhatunk.

A fotókra kattintva természetesen látjuk a megjegyzéseket, lájkokat, s mi magunk is lájkolhatjuk a kérdéses képet, vagy írhatunk üzeneteket.
A program a képek feltöltését is lehetővé teszi. Ilyenkor térkép segítségével is bejelölhetjük, hogy hol készült a fotó, adhatunk megjegyzést a képhez, megvághatjuk, ha nem megfelelő a méret. Effektezési lehetőség nincs, de mivel az OS X saját Photos alkalmazása képes erre, pláne a hozzá beszerezhető kiegészítőkkel (ezekről itt írtunk részletesen), így ezt a hiányosságot könnyedén áthidalhatjuk.

Mindent egybevetve a Flume szép, gyors, kényelmes, s még ingyenes is. Egyszóval tökéletes választás lehet, ha Macen is szeretnénk menedzselni Instagram fiókunkat. Vagy ha egyszerre többet, akkor érdemes legondolkodni a Pro változat megvásárlásán.

Ne maradjon le erről sem!