Idézetes képek készítése Facebookra, Instagramra egyszerűen

A különféle közösségi oldalakon már régóta hódítanak az olyan fotók, amelyeken egy-egy megfontolandó vagy érdekes idézet látható. A módszer remek, hiszen ezek a képek kellően figyelemfelkeltők, így viszonylag könnyen magukra vonzák az ismerősök, vagy a célközönség tekintetét. Megosztani is szívesen szokták őket. A kérdés csak az, hogy miként oldható meg az ilyen idézetes képek készítése, ha valaki nem jártas a képszerkesztő programok világában. Szerencsére akadnak az interneten olyan ingyenes szolgáltatások, amelyek leegyszerűsítik ezt a feladatot. Ezek közül mutatjuk meg a – szerintünk – három legjobbat.

Idézetes képek készítése Facebookra, Instagramra

Első ajánlatunk minden szempontból a legjobb választás, így aztán nem csoda, hogy korábban már szerepelt is nálunk. Az Adobe Spark Post okostelefonos változatáról itt írtunk részletes tesztet, azonban ez a remek szerkesztő létezik online, tetszőleges böngészőben használható változatban is, mely erre a linkre kattintva érhető el. Használata díjmentes, de regisztrálnunk kell az Adobe-nál egy ingyenes fiókot, amellyel bejelentkezhetünk a Spark Postba. Ha ezt megtettük, rendelkezésünkre áll minden eszköz, amire csak szükségünk lehet.

Háttérnek feltölthetünk saját fotót, de választhatunk akár ingyenes stock képekből is. Egy lapra több szövegdobozt is elhelyezhetünk, ezekben szabadon formázhatjuk a szövegeket, ráadásul egy halom sablont is kapunk, melyekkel látványos elrendezéseket valósíthatunk meg, egyetlen kattintással. Elhelyezhetünk a felületen különféle grafikai elemeket is, melyekkel sokkal látványosabbá tehető az összkép. A színvilág kialakítása is csak pár mozdulat a sablonok segítségével, melyeknek köszönhetően biztosan egymással harmonizáló színeket válogatunk össze (akit ez a téma komolyabban foglalkoztat, annak ajánljuk a nemrég bemutatott online színpaletta-szerkesztőt). Természetesen nem vagyunk kötelesek a sablonokra hagyatkozni, mehetünk a saját fejünk után is. Ha pedig végeztünk, egyetlen kattintással letölthetjük a kész képet.

Egy másik nagyszerű online szolgáltatás ebben a témakörben a PixTeller, amelynek használata szintén ingyenes regisztrációt igényel. Itt is válogathatunk sablonokból, vagy kezdhetjük a munkát teljesen nulláról is. Háttérként feltölthetünk saját fotót, vagy szemezgethetünk a program ingyenes kínálatából. Itt van lehetőség több szövegdoboz elhelyezésére, méretezésére, formázására. Van egy elég méretes ikongyűjtemény is, amellyel kicsit izgalmasabbá tehetjük képünket, illetve itt találunk látványos idézőjeleket is, amelyek idézeteket tartalmazó képek esetében mondhatni elég fontosak.

Az ingyenes változat egyetlen igazi hátulütője az lehet, hogy privát projektként sajnos nem menthető amit összedobtunk, így alkotásunk bekerül az oldal publikus gyűjteményébe is. De mivel a többség eleve a Facebookra, Instagramra, Twitterre szánra ezeket a képeket, ez talán nem akkora probléma. Ha nem üzleti célra akarjuk felhasználni, akkor a letöltött képet akár azonnal publikálhatjuk is. Ha bizniszbe vágnánk képeinkkel, vagy szükségünk van a program extra opcióira, akkor viszont elő kell fizetnünk valamelyik csomagra az oldalon.

A harmadik online app használatához szintén nincs szükség pilótavizsgára. A BeHappy jóval kevesebb alkotói szabadságot biztosít felhasználóinak, cserébe viszont pár kattintással eljutunk a végeredményig.

A szöveg beírására szolgáló mezőben tudjuk elhelyezni a felhasználni kívánt ikonok hivatkozásait is. Alatta pedig formázhatjuk a szöveget, illetve kiválaszthatjuk a kép színvilágát. Nagyjából ennyi a lehetőség, ha végeztünk, egy kattintással lementhetjük a képünket, amely egyben az oldal publikus gyűjteményébe is bekerül.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató