Közösségi bannerkészítő: fotós idézetek Facebookra, Instagramra

Ha ma valaki napi szinten tallózza a Facebookot, az Instagrammot, vagy más közösségi oldalakat, szinte elképzelhetetlen, hogy ne akadjon bele olyan grafikákba, ahol a fotón egy bölcs idézet vagy poénos “benyögés” olvasható.
Figyelemfelkeltő és népszerű módja ez annak, ha tömören fogalmazva szeretnék valamilyen információt megosztani ismerősökkel, ismeretlenekkel, cégek esetében pedig akár a meglévő vagy leendő ügyfelekkel.
Viszont nem mindenki született fotósnak és grafikusnak, ami baj, mert ahhoz, hogy igazán átütő legyen a siker, bizony ezeknek a grafikáknak jól kell kinézniük.
De nem kell elkeseredni: az Adobe ingyen és bérmentve bocsát rendelkezésünkre egy olyan appot, amellyel gyerekjáték egy ilyen kép elkészítése.

A bannerkészítő: fotós idézetek Facebookra

Az Adobe Spark Post iPhone-on és iPaden áll rendelkezésünkre. Segítségével akár a nulláról, akár sablonok bevetésével készíthetjük el saját “bannereinket”, vagyis szöveggel ellátott fotóinkat, melyeket azután egy mozdulat megosztani a közösségi oldalakon.

A program használata nagyon könnyen megtanulható, mint az alábbi videón látszik, egy banner elkészítése percek alatt megoldható vele, tényleg néhány mozdulattal.
Képünkhöz felhasználhatunk saját fotókat a telefon galériájából, de az Adobe is rendelkezésünkre bocsát rengeteg ingyen felhasználható fotót, melyek között kulcsszavak segítségével kereshetünk, így gyorsan meglelhetjük a kívánt fotográfiát.

Ha ez megvan, már csak a feliratot kell bepötyögnünk. Akár több szövegdobozt is létrehozhatunk, így mondjuk az idézet mellé beszúrhatjuk a forrást, vagy akár weboldalunk URL címét is.
Ha ezzel is megvagyunk, el kell rendezgetnünk a szövegeteket, kiválasztanunk extra díszítéseket és színeket, s már el is készültünk. Gyors? Kapaszkodjanak, mert még gyorsítható: a fotó kiválasztása és a szöveg beírása után akár sablonokból is választhatunk, így a program automatikusan elrendezi helyettünk a szövegeket.
Mutatunk is gyorsan néhány példát, ha ide kattintanak.

A Spark Post tehát egyszerűen használható, ingyenes, a létrehozott látvány pedig vérprofi. Nem is értjük, miért olvasgatnak még itt… Ezennel igazoltan elengedünk mindenkit, hogy kipróbálja a programot. 🙂 Utána persze érdemes visszatérni hozzánk olvasgatni a korábbi bejegyzéseket is, mert amúgy rengeteg remek képszerkesztőről írtunk már (például itt és itt)

Ne maradjon le erről sem!