Fejléc készítés Facebookra, blogra, akár videós háttérrel is, egyszerűen

Kezdnek elönteni minket az online képszerkesztők, de mit lehet tenni, ha egyre több van belőlük az interneten és egyre jobbak. Mai választottunk segítségével például gyerekjáték a fejléc készítés Facebookra, Twitterre, Youtube-ra, a blogunkba, vagy más online területekre. De még ez sem minden, ugyanis nem csak statikus képeket kreálhatunk vele, hanem akár videós háttérre is írhatunk, ami szintén jól mutat a fentebb említett online felületeken. Sőt, ha kell, összedobhatunk vele címlapokat, könyvborítót, online hirdetéseket is.

Design Wizard: fejléc készítés Facebookra és más online felületekre

Ha valaki olvasta korábbi cikkünket a Canva és társai, vagy az online kollázskészítők kapcsán, annak a Design Wizard igencsak ismerős lesz. Felépítésében ugyanis követi a korábban bemutatott online képszerkesztő szolgáltatásokat. Alapozni itt is egy gyors ingyenes regisztrációval tudunk, melyért cserébe azonnal nekiláthatunk dolgozni az online felületen, tetszőleges modern böngészőben.

A Design Wizard ingyenes fiókjával szinte bármilyen online bannert, fejlécet, képeslapot, e-book borítót stb. létrehozhatunk. Ha ehhez saját fotókat használunk, akkor gyakorlatilag alig van korlátozás. Feltöltjük a képeket, elhelyezzük őket az elképzeléseinknek megfelelően méretezett vásznon, majd rádobálunk még néhány szövegdobozt és egyéb objektumokat, amelyeket természetesen teljesen testreszabhatunk (méret, szín, áttetszőség, forgatás stb. szempontjából egyaránt). Minden tökéletesen pozicionálható, s megszabhatjuk azt is, melyik grafikai elem takarja ki a másikat.

Ha elkészültünk, már csak a Download gombra kell kattintanunk és tölthetjük is le a remekművünket. Ingyen elsősorban webes felhasználásra dolgozhatunk (JPG vagy PNG formátumban), ha valamit nyomdai minőségben töltenénk le, azért sajnos már elő kell fizetnünk a prémium szolgáltatásra.

A Design Wizard érdekessége, hogy itt háttérként nem csak fotókat használhatunk, hanem akár videókat is. Feltölthetünk sajátot, vagy választhatunk az ingyenes kínálatból is (bár az nem túl nagy). A videók fölé is elhelyezhetünk feliratokat, képeket, objektumokat, a végeredmény pedig letölthető videofájlként (mp4). Ha ingyenes fiókunk van, akkor erre is vonatkozik, hogy full HD helyett csak webes standardokban gondolkodhatunk a méretet illetően.

Minden van benne, csak nem minden van ingyen

A Design Wizard nem kötelez minket arra, hogy saját fotókkal és videókkal dolgozzunk, sőt, arra sem, hogy mi találjuk ki a dizájnt. Találunk benne egy halom sablont, mindenféle témakörben, méretben, stílusban, s forrásanyag is van benne bőven: stock fotók, stock videók tömkelege vár ránk. Minden ilyen elemnél egy kis címkét látunk a nézőképek sarkában, ahol jelzik, hogy ingyenes (free) vagy fizetős (premium) alapanyaggal van-e dolgunk.

Sajnos az ingyenesekkel elég szűkmarkúan bántak a készítők. Viszont ha hajlandók vagyunk érte fizetni, akkor percek alatt összedobhatunk szinte bármilyen grafikai dizájnt, pár kattintással, profi kivitelben. Szóval ha nincs grafikusi tehetségünk, de gyorsan és olcsón lenne szükségünk egy bannerre, fejlécre, könyvborítóra, plakátra stb., ez elég jó alternatíva lehet. Több fizetési módot is biztosítanak az oldalon: fizethetünk letöltésenként egy-egy felhasznált prémium elemért (fotó, videó, sablon), vagy előfizethetünk havi/éves díjért és akkor a havonta kapott krediteknek megfelelően tudunk felhasználni prémium elemeket.

Összegzésül

Mindent egybevetve a Design Wizard jó választás lehet azoknak, akik gyorsan és könnyen szeretnének professzionális dizájnhoz jutni, szinte bármilyen felhasználásra. Akár fotókollázsok készítéséhez is jó választás lehet. Azt viszont szem előtt kell tartani, hogy a szolgáltatás leginkább akkor használható ki, ha előfizetünk rá, vagy legalábbis hajlandók vagyunk letöltéskor megfizetni az esetlegesen felhasznált prémium elemeket. A videós hátterek használatának lehetősége kifejezetten pozitívum, webes felhasználásra igazán figyelemfelkeltő összeállításokat kreálhatunk így.

Ne maradjon le erről sem!