Bannerek, poszterek készítése ingyen és egyszerűen

Manapság egyre többen kapnak kedvet a blogoláshoz vagy éppen a Facebook-Instagram oldalakon publikáláshoz. Így aztán egyre többen szembesülnek azzal is, hogy egy blogbejegyzéshez vagy a saját blog meghirdetéséhez, esetleg egy lájkokat vonzó Facebook bejegyzéshez nem árt, ha pofás grafikákkal is szolgálunk olykor. Viszont nem mindenki születik grafikusnak. Szerencsére a bannerek és poszterek készítése ingyen és akár nulla százalék grafikusi tehetséggel is megoldható, csak ki kell választanunk hozzá a megfelelő eszközt. Ilyeneket mutattunk már tonna szám, például itt és itt (sőt, szolgáltunk már dedikált mém-készítővel is), de hát az internet szinte az online eszközök végtelen tárházát nyújtja, így aztán ismét belefutottunk egy olyanba, amelyről érdemes szót ejteni.

Bannerek, poszterek készítése ingyen, online

A mára kiszemelt DesignCap rendkívüli módon emlékeztet az oldalunkon már sokszor szerepelt Canva nevű online szerkesztőre, viszont itt -jelenleg – nincsenek korlátozások, gyakorlatilag teljesen ingyen készíthetünk benne bannereket és posztereket. Persze arról volt szó az elején, hogy nem vagyunk grafikusok, ám a DesignCap ezt nem is követeli meg tőlünk. A munkához temérdek sablont használhatunk, amelyeket a Template gombra kattintva érhetünk el. Itt kategóriánként válogathatunk a kínálatból, hogy aztán a nekünk tetsző variációt egy kattintással a vászonra tegyük, s kezdődjön a munka. S ez a munka meglepően élvezetes, ugyanis a DesignCap felülete egyszerűen adja magát: csak rákattintunk az átalakítandó elemre a képen (szöveg, grafika, fotó stb.), s a megjelenő lebegő panelen máris megváltoztathatunk minden rá vonatkozó jellemzőt. Kedvünk szerint válogahatunk a látványos betűtípusokból, alkalmazhatunk effekteket (Glow, Outline, különféle látványos fotó-szűrők), változtathatjuk az áttetszőséget stb.

Természetesen mindent oda tolunk a vásznon, ahová csak szeretnénk, így akár teljesen szétbombázhatjuk az eredeti sablont. Emellett lehetőség van arra is, hogy további fotókat, szövegeket, ábrákat helyezzünk el alkotásukon. Utóbbiakból seregnyi vár ránk a Clipart részben, szintén kategóriákra bontva. Emellett természetesen feltölthetünk saját képeket vagy fotókat is. Sőt, ha összekötjük Facebook fiókunkkal, akkor a DesignCap onnan is beemel képeket, illetve találunk integrált fotómenedzsert a Pixabay gyűjteményhez, így több százezer szabadon felhasználható fotó áll a rendelkezésünkre, anélkül, hogy elhagynánk a DesignCap felületét.

Ugyancsak találunk rengeteg háttérnek használható textúrát, színátmenetet. Ezeket természetesen módosíthatjuk kedvünkre, vagy létrehozhatunk teljesen újakat is.

Összegzésül

Mindent egybevetve a DesignCap egy kifejezetten jól sikerült, gyors és egyszerűen használható online grafikai program, amelyben villámgyorsan dobhatunk össze posztereket, bannereket. A kész anyagokat JPG vagy PNG formátumban tudjuk exportálni, akár kicsi (webre szánt), akár nagy méretben. Nem kerül rájuk vízjel sem, szóval teljesen jól használhatók akár online, akár nyomtatva.

A DesignCap elsősorban tökéletes választás a kezdőknek és a haladóknak egyaránt, bár kétségtelen, hogy utóbbiak azért hiányolni fogják belőle a teljes alkotói szabadságot. Kezdők számára – vagy azoknak, akiknek sietős a dolguk, de profi végeredményre vágynak – viszont nagyon jó választás.

Ne maradjon le erről sem!