Saját mém készítése egyszerűen, de profi kivitelben

Az internetes mémek úgy tűnik sosem mennek már ki a divatból. Márpedig ha ez így van, akkor nem árt, ha mi magunk is tudunk készíteni ilyeneket. Mivel nem születik mindenki grafikusnak, így jól jöhetnek az olyan céleszközök, mint mondjuk a korábban bemutatott online logó szerkesztő, vagy éppen a ma bemutatásra kerülő ingyenes online szolgáltatás, amellyel egyszerűen megoldható egy saját mém készítése. Ráadásul profi kivitelben.

 

Filmora Meme Maker: saját mém készítése fotókból, videókból, animációkból

A Filmora Meme Maker használatához nem kell jártasnak lennünk sem a videoszerkesztők, sem a képszerkesztők használatában. Egyszerűen csak nyissuk meg az oldalt a böngészőben, majd töltsük fel a mémmé alakítandó képfájlt, videót vagy animált GIF-et. Ezeket feltölthetjük a számítógépről is, vagy ha tudunk ilyen a weben, akkor annak közvetlen linkjét megadva egyszerűen átemelhetjük a szerkesztőbe onnan is.

Miután ezzel megvagyunk, már csak annyi a feladatunk, hogy kitaláljunk valamilyen frappánst szöveget, ami ugyebár a mémek esetében legalább olyan fontos, mint maga az ábra vagy videó. Szóval érdemes kreatívabbnak lenni, mint amit mi összehoztunk mintaként. 🙂

A felület bal oldalán határozhatjuk meg leendő képünk legfontosabb jellemzőit. Itt választhatjuk ki, hogy mit akarunk a képre írni, vagy mit írnánk klasszikusan a kép alá és fölé egy-egy csíkba. A csík színe csak fehér vagy fekete lehet, de ez elég is. Vigasztalásul viszont a betűtípust, annak méretét, jellemzőit már szabadabban módosíthatjuk. A képre írt szövegeket természetesen lehet tologatni a szerkesztőfelületen, ha pedig többre lenne szükségünk, hozzáadhatunk újakat, illetve ugyanígy törölhetjük akár az összeset is.

Videók esetében sincs sokkal bonyolultabb dolgunk: miután feltöltöttük a kérdéses videó vagy anim GIF fájlt (előbbiből lehetőleg ne egy teljes estés filmmel próbálkozzunk), egyszerűen levághatjuk annak elejéről és végéről a felesleges részleteket (Trim), majd a fentebb ismertetett eszköztárral elhelyezhetjük a feliratokat.

Ha mindennel végeztünk, nincs más feladatunk, mint letölteni a kész anyagot. Ehhez válasszuk ki a kívánt formátumot (képeknél PNG vagy JPG, videóknál MP4), majd kattintsunk a Create gombra. A rendszer kicsit elmolyol a dolgokon, s ha végzett, a Download gombra kattintva máris letölthetjük saját mémünket, hogy megosszuk azt a kedvenc közösségi oldalainkon, vagy éppen blogunkban.

A Filmora Meme Maker nagyon egyszerűen használható, tényleg nem kell hozzá pilótavizsga. Legfeljebb érdemes nagyobb felbontású kijelzőn használni, mert a szerkesztőfelületbe olykor zavaróan belelóg egy-egy reklám banner. Persze a fő munkát úgyis az oldalsávon végzi az ember, így még ez sem, akadályozhat meg senkit abban, hogy vadul belekezdjen a mémek tömeggyártásába.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató