3 szuper, ingyenes online mém készítő eszköz

Úgy tűnik, az internetes mémek sohasem kopnak ki a világból, velünk maradnak az idők végezetéig. Olykor tényleg nagyon üdítő nézegetni ezeket, jókedvre derülhetünk tőlük a nap bármely szakában. De mi van akkor, ha nekünk is támadt egy mém ötletünk és szeretnénk azt megvalósítani, ám nem vagyunk otthon a képszerkesztő programok világában? Van lehetőség arra, hogy ezeket másodpercek alatt összeüssük, anélkül, hogy ezért egy extra alkalmazást kellene telepíteni a gépünkre? Nos, természetesen van! Összes is szedtünk három szuper, ingyenes online mém készítő eszközt, amelyekkel bárki, tényleg pillanatok alatt összedobhatja saját mémjeit, akár saját fotóból, akár a világhálón terjedő, leggyakrabban használt képekre és animált GIF-ekre alapozva.

3 szuper, ingyenes online mém készítő eszköz

Az alábbi három mém készítő szolgáltatás mindegyike nagyon könnyen használható. Választani közöttük éppen ezért elég nehéz, érdemes mindegyiket kipróbálni, s aztán annál maradni, amelyik leginkább lefedte az elvárásainkat. Használati módjuk szinte teljesen megegyezik – feltöltjük a felhasználni kívánt képet, vagy választhatunk egyet az interneten keringő mém alapok közül -, átírjuk a szövegeket, esetleg hozzáteszünk még plusz szövegrészeket, aztán mentjük a kész képet és már publikálhatjuk is azt a szokott módon mondjuk a Facebookon, vagy a Twitteren.

  • iLoveIMG Meme Generator: A legegyszerűbb és leginkább átlátható felületten az iLoveIMG oldal mém készítője rendelkezik. Az Upload Image gombra kattintva feltölthetjük saját fotónkat, a Select Meme Template gombra kattintva pedig választhatunk kész mémekből, amelyeknek aztán átírhatjuk a szövegét. Nagy variációs lehetőségek nincsenek, itt az alapnak tekinthető alul-felül szöveg felépítést követhetjük. Annyi szabadságot kapunk csak az alkotásban, hogy meghatározzuk, a szövegek kitakarhatják-e a kép alsó-felső részét (text-inside vagy text-outside opciók). Emellett a szövegek jellemzőit is módosíthatjuk (betűtípus, színek, méret stb.). Ha elkészültünk, a Generate Meme gombra kattintva véglegesíthetjük az elrendezést és letölthetjük saját készítésű mémünket.
  • Dr Memes: Szintén átlátható felületet kapott a Dr Memes oldal, ahol módszer szinte tökéletesen ugyanaz, mint az előzőnél: a saját kép feltöltése vagy a mém sablon kiválasztása után már írhatjuk is be a szövegeket, amelyek a kép felső, középső vagy alsó részén helyezhetők el, s szintén testreszabhatók (betűtípus, méret, árnyék effekt stb.). Ha végeztünk, a Download Meme gombbal tölthetjük le a végleges alkotást.
  • IMGFlip: Végül itt van még nekünk az IMGFlip oldal, amely felületét tekintve már kevésbé letisztult, hála a bannereknek és a kissé kusza elrendezésnek. Új mém készítéséhez kattintsunk a Create gombra, majd a megjelenő menüben a Make a meme menüpontra. Itt is minden testreszabható, sőt, a képre akár rajzolhatunk is, ami leginkább a téma szempontjából fontos részletek kiemelésére praktikus. Ha végeztünk, a Generate Meme gombra kattintva készíthetjük el a végleges képet, de előtt érdemes bejelölni a Private opciót, ha nem akarjuk egyben közkinccsé tenni mémünket, csak letölteni azt képfájlként.

Mindent egybevetve a fenti három mém készítő szolgáltatás bármelyike tökéletes választás lehet arra, hogy villámgyorsan elkészítsük saját mémjeinket. Mindegyiket használhatjuk ingyen, akár regisztráció nélkül is. Az IMGFlip esetében a regisztráció csak akkor kerülhető ki, ha a Private opciót bejelöljük, így a rendszernek nem kell elmentenie a szerverre a képünket. Így persze csak az a változat marad meg belőle, amit letöltünk.

Érdemes mindhárom online szolgáltatást kipróbálni, s annál maradni, amelyikkel a leginkább elégedettek vagyunk. Nekünk az egyszerűsége miatt az iLoveIMG Meme Generator tetszett a legjobban, de ez annyira ízlés kérdése, hogy senkit sem szeretnénk rábeszélni. A lényeg, hogy mindenki megtalálja azt az eszközt, amellyel a legegyszerűbben tudja összeállítani saját mémjeit. S a fenti három között szinte biztosan megtalálják majd olvasóink a számukra megfelelőt.

Ne maradjon le erről sem!