Logó készítés egyszerűen mégis profi minőségben, online

A logó készítés olykor igen nagy kihívás, hiszen nem könnyű olyan logót kitalálni, amely nem csak ízléses és figyelemfelkeltő, de még ráadásul jelképezi is valamilyen szinten, mivel foglalkozik egy cég, vagy mire hivatott egy termék, szolgáltatás. Ha mégis vannak jó ötleteink, már csak egy profi grafikusra van szükségünk. Vagy mégsem? Lehetséges, hogy valaki házilag kreáljon profi minőségű logót? Nos, a ma bemutatásra kerülő weboldal segítségével bizony még ez sem lehetetlen.

DesignEvo: logó készítés egyszerűen és online

A DesignEvo egy online alkalmazás, amely a kezdőktől a profikig bárkinek hatékony eszköz lehet a logótervezési feladatokra. Ha valaki használt már életében legalább egy PowerPointot, az simán elboldogul a felületével. Egy gyors és ingyenes regisztráció után már neki is kezdhetünk a munkának. Ha az alapoktól indulunk, akkor elsőként rá kell keresnünk a minket érintő témakörre, majd kiválasztani egyet az ehhez illeszkedő minta logókból. Utána már csak át kell írni a nevet és szlogent, esetleg átszínezni a képet és az elemeket, s készen is vagyunk.

Ha nem az ennyire leegyszerűsített folyamatot választjuk, akkor azért a DesignEvo ennél többre is képes. Akár teljesen nulláról is tervezhetünk vele, vagyis mi magunk válogathatjuk össze a logó alapján adó ikont. Ehhez egy igen méretes gyűjteményt kapunk az Icon részben, benne nagyon igényes grafikákkal, amelyeket a vásznon testreszabhatunk: cserélhetők a színek, forgathatók az ábrák stb. Sajnos a vonalvastagság például nem állítható, de valószínűleg nem is azok jelentik a célcsoportot, akik rögtön átrajzolnák az ábra egyes részleteit. Méretezhetjük, színezhetjük, ha több darabból áll, akkor ezeket tologathatjuk külön is, de ez nem az Illustrator vagy a Logoist, szóval ne várjon senki full extrás grafikai eszköztárat ecsetekkel, vektoros rajzeszközökkel. Épp az a lényeg, hogy az ábrák megrajzolásával már nem kell szöszmögnünk.

Ezután jöhetnek a szükséges szövegdobozok. A cég neve, esetleg szlogen. Ha több dobozra van szükségünk, semmi gond, létrehozhatunk továbbiakat is (például ha két színt használnánk valamelyik feliratban, akkor ezzel a megoldással tudjuk beírni a két felet és meghatározni azok színeit).

A szövegeket (Text) formázhatjuk is. Választhatunk egy halom különféle betűtípusból, illetve az Art fülre kattintva találunk néhány látványos előre formázott megoldást is. De amúgy a sima feliratokat mi magunk is tuningolhatjuk változtatható vastagságú körvonallal vagy testreszabható árnyékkal, ragyogással, a betűk közötti távolság változtatásával, vagy akár hajlítással is.

Végül jöhet a Shape részleg és benne seregnyi különféle forma, amelyekkel tovább formálhatjuk leendő logónkat: dekorációk, vonalak, vintázs keretek, szalagok, szimbólumok. Amire csak szükségünk lehet. Ráadásul minden vektoros, így szabadon méretezhető, forgatható, torzítható, ahogy a helyzet éppen megkívánja.

Mint látható, gyakorlatilag mindent megkapunk a logók készítéséhez, ha semmiféle grafikusi indíttatásunk nincs, akkor is villámgyorsan tudunk haladni. Amúgy ha már a sebességnél tartunk, ki kell emelni, hogy az online felület rendkívül kellemes tempóban működik. Nincs akadás, töltögetés. Flottul összerakták az egészet, ez kétségtelen. Az automatikus segédvonalak miatt önkéntelenül is pontosan illeszti az elemeket még a legkétbalkezesebb logókészítő is. Szóval a kezdők szemszögéből mindenre gondoltak, de a profiknak sem feltétlenül kell azonnal legyinteniük. Ha azt vesszük, hogy akár percek alatt is összehozható vele egy viszonylag testreszabott logó, akkor sok esetben bőven megteszi, miközben jelentősen csökkenti a munkaórák számát.

Mit kell adnunk mindezért?

A DeisgnEvo oldalán alapvetően ingyen kezdhetünk neki a tervezésnek. Három dokumentumot el is menthetünk későbbi újraszerkesztésre, de ez a maximum, amit ingyen kapunk. Ha megalkottuk a kész logót, akkor maximum 500×500 pixeles méretben, PNG formátumban (de nem átlátszó háttérrel!) letölthetjük. Cserébe egy megosztást kell adnunk valamelyik népszerű közösségi oldalon, vagy ha az így készült logót felhasználjuk a weboldalunkon, akkor beilleszteni egy linket, amely a DesignEvo oldalára mutat.

Ha nem akarunk linkeket beilleszteni, ráadásul nagyobb felbontásban, esetleg vektoros formátumban lenne szükségünk az alkotásunkra, akkor viszont fizetnünk kell a letöltésért (logónként). A Basic csomag esetében 19.99 USD, a Plus csomagnál 39.99 USD az ár. Előbbinél 5000×5000 pixeles PNG-t kapunk csak, akár áttetsző háttérrel is, utóbbinál viszont a PNG mellett PDF vagy SVG formátumban is tartalmazza logónkat a letöltött ZIP fájl. Érdekesség, hogy a letöltési oldalon előnézetet kapunk a logónkból névjegyen, honlap fejlécen, pólón, falon, levélen, füzeten stb. Szóval még a vásárlás előtt gyorsan elképzelhetjük, miként festene majd amikor élesben felhasználjuk.

Kupon kód a Techwok olvasóknak

Egy kis meglepetéssel is szolgálhatunk, ugyanis 2018. május 31-ig most 80% kedvezménnyel vásárolhatja meg bárki az általa készített logót, ha az alábbi kupon kódot használja a premium csomagok választásakor. A kuponkód: DEMD55C15

Ne maradjon le erről sem!