Látványos Facebook fejléc készítése, egyszerűen és ingyen

Ha szeretnénk Facebook profilunkat vagy céges Facebook oldalunkat feldobni egy látványos fejléccel, számtalan remek grafikai szoftver áll rendelkezésünkre.
De mi van akkor, ha nem vagyunk megáldva különösebb grafikusi tehetséggel? Akkor érjük be egy sima fotó feltöltésével? Vagy inkább hagyjuk a csudába az egészet?
Nem! Ebben az esetben próbálkozzunk az alábbi ingyenes, online szolgáltatással.

Facebook fejléc, pillanatok alatt

A Canva egy nagyon könnyen használható, mégis egészen sokoldalú online képszerkesztő. Ingyenes regisztráció (beléphetünk akár Facebook fiókunk segítségével is) után azonnal nekiláthatunk vele a Facebook profilképek készítésének.

canva-3

Ehhez azonnal kapunk számtalan látványos sablont, amelyeken kedvünkre átírhatjuk, eltologathatjuk a szövegeket, kiegészítő szövegeket tehetünk rájuk, vagy akár le is cserélhetjük az eredeti háttérképet egy magunk által feltöltöttre.

canva-1

Az alap sablonokon kívül kapunk rengeteg ingyenes objektumot, szövegblokkot, amelyeket kedvünkre elhelyezhetünk képünkön.
Minden elem esetén (szöveg, háttérkép, minta, grafikus objektum) egy apró Free felirat jelzi, ha ingyen használhatjuk. Ha ehelyett árat látunk, akkor ott értelemszerűen meg kell vásárolnunk az adott elemet, ha exportálni szeretnénk majd a végleges alkotást.

canva-4

Viszont annyi ingyenes összetevőt találunk, hogy azokat használva – esetleg egy saját fotóval kiegészítve – szinte biztosan össze tudunk hozni egy látványos, ízléses Facebook fejlécet. Érdemes megpróbálni!

Ne maradjon le erről sem!