Avatar készítés Facebookra vagy más oldalakra

A közösségi oldalaknak se szeri se száma, legalább egyre biztosan feltalál mindenki, hogy aztán boldogan cseverésszen és megossza ismerőseivel frissen szerzett élményeit.
Legyen szó a Facebookról, Twitterről, Google Plusról, vagy LinkedInről, egy valami biztosan közös bennük: a rólunk készülő adatlap lényeges eleme az un. avatar, vagyis a minket “jelképező” képecske. Ráadásul az okostelefonok terjedésével ezek az apró képek beköltöztek a címjegyzékünkbe is, mivel sokszor jócskán leegyszerűsítik a névjegyek beazonosítását.
Ha valaki nem fotót szeretne azonosítóként használni, az alábbi szolgáltatásokkal ingyen és bérmentve készíthet magának jópofa, testreszabott avatarokat. Sőt, annak is mutatunk megoldást, aki ugyan fotót töltene fel, de járatlan a képszerkesztésben.

Fotók gyors átméretezése

Kész fotó esetén az avatars.qkype.com oldal ajánlott. Ide csak feltöltjük a képet, kiválasztjuk a kívánt méretet, kijelöljük a felhasználni kívánt területet a nagyobb változaton, végül letöltjük az elkészült képet.

Kerüljünk plakátra

Ha izgalmasabbra vágyunk, akár meghökkentő változtatásokat is eszközölhetünk fotónkon.
A Photo 505 oldalon például temérdek jópofa effekttel dobhatjuk fel fotónkat. Készíthetünk utcai plakátot, magazin címlapot, festményt, rajzot stb.

Ugyanez pepitában a Photofunia oldal, ahol szintén ilyenek közül válogathatunk. Csak feltöltjük a fotónkat, kiválasztjuk a nekünk tetsző sablont és pár kattintással később már tölthetjük is le a képet, aztán még néhány mozdulat és mehet is fel a Facebookra, vagy ahova szántuk.

Jópofaságok

S ha még ez sem lenne elég, mert a fotó helyett inkább valamilyen grafikát képzeltünk el, akkor irány a South Park Studio ahol a népszerű South Park sorozat karaktereinek megfelelő avatart kreálhatunk, adott esetben olyat is, amelyik valóban hozza néhány arcvonásunkat és öltözködési stílusunkat.

Manga rajongók hasonló módon készíthetnek rajzos önarcképet a Face Your Manga oldalon. Ehhez Flash plug-in is szükséges, ami így a HTML5 korszakban kevésbé vonzó, de azért nem leküzdhetetlen akadály senkinek. Az eredmény megéri.
Végül ejtsünk még szót a DoppelMe oldalról, ahol rajzfilmes stílusban készíthetünk magunknak avatart, pár perc alatt.

Ne maradjon le erről sem!