A legjobb ingyenes online kollázs-készítők

Manapság egy jobb okostelefonnal már nem is olyan nagy kihívás elfogadható fotókat készíteni, ráadásul ezek az eszközök állandóan a zsebünkben lapulhatnak, nem olyan körülményes hurcolni őket mint egy komplett fotós felszerelést. Ennek köszönhetően viszont mostanra sokkal nehezebb lett kitűnni a tömegből, pláne ha nem egy, hanem egy teljes fotósorozatot szeretnénk pofás kivitelben tálalni a blogunkon vagy a közösségi oldalakon. Szerencsére akadnak eszközök, amelyek jók lehetnek erre a feladatra. Itt vannak például – a szerintünk – legjobb ingyenes online kollázs-készítők, amelyekhez hasonló offline alkalmazást már mutattunk korábban.

A legjobb ingyenes online kollázs-készítők

Mai ajánlataink szinte egytől egyig szerepeltek már oldalunkon, amikor bemutattuk őket, mint online képszerkesztők. Így visszatérő olvasóink találkozhatnak a kínálatban már ismert szolgáltatásokkal. Ennek ellenére úgy gondoltuk, ideje őket összefogni egy csokorba is, hiszen a fotókollázsok készítéséről van szó, ezekre az online megoldásokra nyugodtan támaszkodhatunk. Ráadásul ha megelégszünk az online publikálásra alkalmas minőséggel (amelyet például közzétehetünk a Facebookon stb.), akkor mindegyik ingyen vehető igénybe.

Kezdjük rögtön a Fotojet oldallal, amelyen a Make a Collage gombra kattintva azonnal megkezdhetjük a munkát. A Photo Grig részben választhatunk klasszikus kollázs elrendezések közül. Ezeket kicsit testreszabhatjuk (térköz mérete stb.). A szerkesztőfelületen csak annyi a dolgunk, hogy a + jelekre kattintva minden részbe feltöltünk egy-egy fotót, beigazítjuk azokat a nekünk tetsző módon, majd felület felső részén látható ki lemez ikonra kattintva lementjük a kész kollázst JPG vagy PNG formátumban.

A premium elrendezésekért sajnos fizetnünk kell, de szerintünk az ingyenes variációk is kellően izgalmasak, s ezek használatához még csak regisztrálnunk sem szükséges.

Következő ajánlatunk a Canva, amely amúgy egy döbbenetesen sokoldalú online képszerkesztő, s temérdek feladatra befogható. Miért pont a kollázsok készítése ne menne neki? Nos, erre a linkre kattintva máris kiválaszthatjuk a nekünk szimpatikus elrendezést (itt is vannak ingyenes és prémium változatok). Itt nem a szerkesztőfelületen, hanem az Uploads részben tölthetjük fel a fotóinkat (max 25 MB, szóval érdemes csökkenteni a méretüket, mielőtt feltöltjük).

Ezután a feltöltött képeket húzhatjuk rá az oldalsávról a szerkesztőfelületre. Lecserélhetjük még a feliratokat (ha olyan sablont választottunk), s már készen is vagyunk. Nincs más dolgunk, mint a Download gombra kattintva letölteni remekművünket.

Végül ott van még a Photocollage.com, amely jócskán különbözik a többiektől. Itt ugyanis elsősorban szabadon rendezgethetjük feltöltött képeinket. Ez nagyon jópofa, mert amolyan “rendezett káoszt” varázsolhatunk, amely nagyon látványos és jól mutat bármilyen weboldalon illusztrációként. De az Auto Collage menüpontban azért kérhetünk gépi segítséget is, amikor is véletlenszerűen, de katonás rendben összeállított montázst kapunk.

Ennél kicsit izgalmasabb, ha a Template menüt választjuk, ahonnan temérdek ízléses elrendezésből lehet válogatni. A végeredmény többféle formátumban menthető, többek között áttetsző hátterű PNG fájlt is kérhetünk.

Ne maradjon le erről sem!