Saját fotók és videók letöltése Facebookról

Korábban már megmutattuk, miként lehet letölteni az összes fotót, amelyet valaha is megosztottunk az Instagram oldalunkon. Sőt, azt is, hogyan tehetjük meg ugyanezt a Google fiókunkban tárolt fotókkal. Ezek után joggal merülhet fel a kérdés, hogy ha eszekből a szolgáltatásokból ilyen egyszerűen visszaszedhetjük az összes fotónkat és videónkat, akkor a Facebookkal is megoldható-e ugyanez. Nos, a saját fotók és videók letöltése Facebookról is gond nélkül megy, s a módszer is rendkívül hasonlít a korábban bemutatottakra.

Saját fotók és videók letöltése Facebookról

Szóval a megoldás ezúttal sem lesz túlságosan bonyolult, mindössze pár kattintással megoldható, hogy az összes, valaha feltöltött fotónkat és videónkat letölthessük Facebook fiókunkból, egy lépésben. A teendőnk a következő:

  • Nyissuk meg a böngészőben a Facebook oldal Beállítások lapját (ide kattintva közvetlenül megnyitható, feltéve, hogy épp be van jelentkezve a böngészőben a Facebook fiókjába).
  • Keressük meg A Facebook-adataid linket az oldalsávban (az egyszerűség kedvéért ide kattintva is elérhető).
  • A megjelenő lapon kattintsunk a lista Hozzáférés az adataidhoz eleme mellett a Megtekintés linkre.
  • A megjelenő oldalon rengeteg szép, színes ikon vár minket, temérdek lehetőséggel. Nekünk azonban nem lesz rájuk szükségünk. Helyettük kattintsunk az oldal bevezető szövegében a Lehetőséged van az adataid letöltésére, ha szeretnél másolatot készíteni róluk. mondatban látható linkre. Ehhez is adunk közvetlen linket.
  • Újabb aloldalra jutunk, ahol eldönthetjük, mit szeretnénk letölteni Facebook fiókunkból. Alaprételmezésben minden be van jelölve (bejegyzések, hozzászólások stb.), de mivel jelenleg nekünk csak a fotókra és videókra van szükségünk, vegyük ki a pipát az összes többi elem mögül. Ezt egy mozdulattal is megoldhatjuk, ha az Az összes kijelölés megszüntetése linkre kattintunk. A lényeg, hogy csak a Fényképek és videók rész mellett legyen pipa.
  • Bár beállíthatunk dátumtartományt is, ha minden feltöltött fotóra és videóra szükségünk van, ezzel sem kell vacakolni. Elegendő rábökni a Fájl létrehozása gombra.

A fenti lépések után már csak egy dologra lesz szükségünk: türelemre. A letöltés ugyanis nem azonnali. A rendszer előbb szépen összeválogatja a letöltendő fájlokat, becsomagolja azokat, majd e-mailben jelzi számunkra, ha elkészültek a letölthető csomagok. Ezután viszont már csak követnünk kell a Facebook által küldött értesítés utasításait, s letölteni a rendszer által összerakott ZIP fájlokat, amelyekben ott lapul majd minden, a Facebookra valaha feltöltött fotónk és videónk.

Ne maradjon le erről sem!