Teljes verziós Windows optimalizáló program ingyen, sok extrával

Egyik kedvenc Windows tuningoló szoftverünk kétség kívül az Ashampoo WinOptimizer, amelynek legújabb verziójáról (Ashampoo WinOptimizer 17) pár hónapja írtunk részletes tesztet. Ez a változat nem ingyenes, de a pénzünkért cserébe döbbenetes eszköztárat kapunk a rendszer gyorsításához, takarításához, karbantartásához. Pár nappal ezelőtt viszont az Ashampoo oldaláról – a cég szokásainak megfelelően – letölthetővé vált egy teljes verziós Windows optimalizáló program ingyen is, hasonló tudással és a konkurenseihez képest sok extrával.

Teljes verziós Windows optimalizáló program ingyen

Az Ashampoo WinOptimizer Free a korábban tesztelt kiadás némileg visszavágott változata, amely így ugyan kevesebb eszközt kapott, mint a kereskedelmi változat, de még így is jóval túlmutat a legtöbb ingyenes Windows karbantartó szoftver képességein. 

Letöltéséhez és használatához nincs szükségünk semmi másra, csak egy gyors, ingyenes regisztrációra az Ashampoo oldalán. Ha ez megvan, s belépünk Ashampoo fiókunkba a program első indításakor, onnantól korlátozások nélkül használhatjuk a program minden lehetőségét. Márpedig lehetőségei azért vannak szép számmal: egy kattintással összegyűjti a rendszerből a felesleges fájlokat, kitakarítja a felesleges Registry bejegyzéseket, átnézi és optimalizálja a rossz rendszerbeállításokat, segít megfelelően beállítani (vagy adott esetben letiltani) a rendszer és a böngészők nyomkövetési funkcióit.

Emellett megtaláljuk benne a fájlok visszaállíthatatlan törlésére, vagy éppen a véletlenül törölt fájlok visszaállításához szükséges eszközöket is, átszabhatjuk vele a Windows helyi menüjét, megregulázhatjuk az automatikusan elinduló alkalmazásokat és háttérszolgáltatásokat stb. Egyszóval ahhoz képest, hogy ingyen kapjuk, elég komplex feladatok elvégzését vállalja magára. 

Természetesen az Ashampoo-nál is inkább az eladott szoftverekből tudnak megélni, így reklám gyanánt a Free verzió is tartalmaz pár olyan gombot és menüpontot a WinOptimizer 17 fizetős változatából, amelyek az ingyenes kiadásban nem működnek. Ezek viszont egyértelműen elkülönülnek felületen (például sötétebb az adott gomb), így egyáltalán nem zavaróak. Ha valakit konkrétan érdekel némelyik ilyen funkció működése, rákattintva elolvashatja az Ashampoo weboldalán az információkat, de korábbi tesztünkben is minden leírtunk, részletesen. Reklámcsíkok, felugráló ablakok és egyéb őrült megoldások nincsenek. A Free változat elérhető funkciót korlátozások nélkül használhatjuk. Érdemes beüzemelni!

Ne maradjon le erről sem!