TOP 2017: a legnépszerűbb Windows tippek a Techwokon

Idén is igyekeztünk a lehető legtöbb hasznos tippel és szoftverrel szolgálni a Windowst használóknak, legyen szó akár a Windows korábbi, akár az aktuális 10-es verziójáról. Az alábbi Windows tippek ennek megfelelően gond nélkül hasznosíthatók Windows 7, Windows 8, vagy éppen Windows 10 esetében egyaránt.

Windows tippek és trükkök a mindennapokra

Mutatunk néhány trükköt, melyekkel gyorsítható a rendszer, s néhány praktikus segédprogramot is, amelyek megkönnyítik a napi munkát, vagy éppen egyszerűen megoldanak ritkán adódó, de akkor sokaknak kihívást jelentő feladatokat. A rövid leírások alatt található Tovább a cikkhez >>> linkre kattintva azonnal a kérdéses tipphez juthatnak olvasóink.

Fájlok csoportos átnevezése

Miközben egy-egy fájl átnevezése a Windowsban korántsem ördöngösség, ha csoportosan kell megtennünk ugyanezt, már gondban leszünk. Szerencsére erre a feladatra is találunk nagyon jól használható, ráadásul ingyenes alkalmazásokat. Ezek ráadásul egy halom extra funkcióval is rendelkeznek, hogy a fájlok átnevezése tényleg kényelmesen és hatékonyan végrehajtható legyen.

Tovább a cikkhez >>>

Mentőlemez készítése

Ha a Windows teljesen összeomlik (akár egy vírustámadástól, akár valamilyen komolyabb szoftveres probléma miatt), s már elindulni sem hajlandó, akkor jöhetnek jól a mentőlemezek. Ezek segítségével – elindítva velük a gépet és aztán a mentő CD-n vagy pendrájvon lévő rendszerre, illetve a rajtuk található segédprogramokra támaszkodva – lementhetjük fontos adatainkat a halódó rendszerből, sőt, még a vírusirtással is megpróbálkozhatunk.

Tovább a cikkhez >>>

Windows gyorsítás egyszerűen, mégis rendkívül hatékonyan

Ebben a cikkben két nagyon hatékony megoldást is mutatunk, melyekkel érezhetően gyorsítható a Windows működése akár régebbi PC-ken is. Ráadásul nem lesz szükség rá, hogy komolyabban elmerüljünk a Windows lelkivilágának rejtelmeiben, mivel megteszik ezt helyettünk a bemutatott segédprogramok.

Tovább a cikkhez >>>

Fájlok dátumának csoportos módosítása

Ha már az első ajánlatunk a fájlok csoportos átnevezése volt, mutatunk egy trükköt azoknak is, akik az állományok dátumát szeretnék megváltoztatni, ha lehet, minél egyszerűbb megoldással. Nos, ebben a cikkben szerintünk az egyik legkönnyebben kivitelezhető, mégis igen hatékony módszert mutattuk meg anno.

Tovább a cikkhez >>>

Partíciók darabolása és összevonása

Bár valószínűleg senkinél nem fordul elő napi szinten, olykor mégis szükség lehet arra, hogy a merevlemezt több partícióra osszuk, vagy éppen ellenkezőleg, összevonjunk meglévő partíciókat. A cikkben bemutatott – ingyenes – program mindezt rendszerlemezekkel is könnyedén megoldja, ahogy a partíciók méretének növelése, vagy éppen csökkentése sem okoz neki gondot.

Tovább a cikkhez >>>

Biztonsági mentés készítése

Mielőtt nekifognánk a fenti tipp alapján a partíciók babrálásának, érdemes biztonsági mentést készíteni a merevlemezen található fontos fájlokról, adatokról. Ezt még manuálisan is könnyen megoldja az ember, ha van hová átmásolni – például egy külső merevlemezre – azokat.

De mi van akkor, ha szeretnénk elkerülni, hogy egy váratlan merevlemez elhalálozás miatt vesszenek fontos dokumentumok, képek és egyéb fájlok? Nos, ebben az esetben érdemes automatikus biztonsági mentést beállítani, amihez kiváló eszköz lehet a cikkben bemutatott program.

Tovább a cikkhez >>>

Audio CD-k írása egyszerűen és ingyen

Ebben a cikkben mutattunk egy remek ingyenes alkalmazást, amellyel gyerekjáték felírni egy audio CD-t a számítógépen tárolt kedvenc zeneszámainkból. Pár kattintást és máris van mit hallgatni az autóban, ha a beépített lejátszó esetleg még nem tud mit kezdeni egy pendrájvra felmásolt mp3 dallal.

Tovább a cikkhez >>>

Sérült ZIP fájlok kicsomagolása

Ha eltöltöttünk egy tömörített ZIP fájlt az internetről, de nem ment végig a letöltés, vagy ha bármiért sérült egy korábbi, tömörített mentésünk, az alábbi megoldással még hozzájuthatunk a ZIP archívumban tárolt ép állományokhoz. Így nem kell lemondanunk az összes tömörített anyagról.

Tovább a cikkhez >>>

HEIC képek megnyitása

Aki iPhone 8, iPhone 8 Plus, vagy esetleg iPhone X készüléket kapott karácsonyra, már biztosan észrevette, hogy ezeken a készülékeken az iOS 11 egy teljesen új képformátumba menti a fotókat.

A HEIC fájlokat a Windows sajnos alapból egyelőre nem tudja megnyitni, így ha konvertálás nélkül szeretnénk megnézni egy ilyen képfájlt, trükkhöz kell folyamodnunk. De erre is van megoldás, melyet cikkünkből megismerhetnek.

Tovább a cikkhez >>>

10 ingyenes program Windowsra a hatékonyabb munkához

Végül ajánlunk egy cikket, amelyben tíz remek, ingyenes alkalmazást mutattunk Windowsra, melyekkel hatékonyabbá tehetjük a napi munkát: végre nem lesz gond megjegyezni fontos jelszavainkat és kódjainkat, feljegyezni hirtelen jött ötleteinket, megvágni egy hangfelvételt, vagy visszaállítani véletlenül törölt fotóinkat, dokumentumainkat.

Tovább a cikkhez >>>

Ne maradjon le erről sem!