Hasznos iOS appok újdonsült iPhone tulajdonosoknak

Túl a karácsonyon és a szilveszteri bulin, itt az ideje, hogy az újdonsült iPhone tulajdonosok végre teljesen birtokba vegyék frissen kapott készüléküket. Éppen ezért arra gondoltunk, jól jöhetnek – csokorba gyűjtve – az olyan iOS appok, amelyek nálunk már sokszor bizonyítottak a napi felhasználás során. Akadnak közöttük ingyenes és fizetős alkalmazások egyaránt, de szerintünk az utóbbiak is megérik az árukat, ha tényleg ki szeretnénk használni az okostelefon lehetőségeit.

 

Readdle Spark Mail

Bár az évek során sokat fejlődött az iOS saját levelezője, azért még mindig kihívásokkal küzd. Szerencsére akadnak remek alternatív megoldások is, mint például a Readdle-féle Spark, amely letisztult felülettel, a leveleket automatikusan rendszerező Smart Inbox funkcióval, és olyan extrákkal, mint a levelek időzített kiküldése, későbbi elolvasás ütemezése, felhőben tárolt fájlok linkjének beszúrása stb. A programról itt írtunk korábban részletes tesztet.

App Store >>>

 

Google Naptár

Hasonlóan a levelezőhöz, az iOS saját naptára sem éppen tökéletes. Viszont azoknak, akik a Google naptárát használják, kitűnő választás lehet a Google saját naptár appja. Látványos, jól áttekinthető felület, többféle naptárnézet van benne, s akadnak extrái is, amelyeket itt mutattunk be anno.

App Store >>>

 

Today Weather

Nem szeretnénk az összes alap iOS app fölött pálcát törni, de valahogy mindegyik kissé hiányosra sikeredett. Így aztán az alap időjárás alkalmazás sem tökéletes. Nem úgy, mint a Today Weather, amely szerintünk a legjobb időjárás app iOS-re .

Több forrásból választhatunk, nagyon részletes elemzéseket kapunk, cserélhetők az ikonok, ráadásul tökéletesen átlátható, praktikusan kialakított a felület. Az ingyenes változat is remek, de ha igazán ki akarjuk használni a lehetőségeit, érdemes pár száz forintért előfizetni rá egy évre.

App Store >>>

 

Readdle PDF Expert 6

ha gyakran dolgozunk PDF dokumentumokkal, akkor a PDF Expert gyakorlatilag kihagyhatatlan. Ez a program nem csak gyors PDF olvasó, hanem komplett PDF szerkesztő, amely komoly asztali megoldásokat is nevetve maga mögé utasít.

Ha épp arra van szükség (és megvesszük a teljes változatot), lecserélhetjük egy már meglévő PDF dokumentum minden szövegét, képeit, vagy teljesen új részletekkel (szövegdoboz és kép), jelölésekkel, aláírással stb. egészíthetjük ki azt, közvetlenül az okostelefonon. Részletes bemutatót itt írtunk róla.

App Store >>>

 

Readdle Documents

A Readdle cégtől több hiánypótló alkalmazás is található az App Store-ban. Így a Spark Mail és a PDF Expert mellett érdemes megismerkedni a Documents nevű ingyenes fájlkezelőjükkel is. Amellett, hogy kvázi USB pendrájvként használhatjuk vele a telefont, van még egy halom extra funkciója is: például kicsomagolhatunk vele ZIP fájlokat a telefonon, vagy éppen letölthetünk videókat a Youtube-ról, vagy akár a Facebookról is. De ezeken kívül is számtalan dolgot letölthetünk a telefonon, amit esetleg a mobil Safari nem enged, de a Documents beépített böngészője simán megoldja nekünk.

App Store >>>

 

Google Maps

Bár az Apple térkép alkalmazása is szépen fejlődik, azért a Google Maps még mindig többet nyújt. Például kiválóan használható offline navigációhoz is: letölthetünk vele térkép részeket, így azokat offline üzemmódban, a mobilinternet előfizetésünk adatforgalma nélkül is bárhol, bármikor elérjük. Korábban itt írtunk erről. Szerintünk a legjobb ingyenes offline navigációs megoldás iOS-re is.

App Store >>>

 

Google Fordító

Maradjunk még egy pillanatra a Google háza táján: a Google Fordító app szintén nélkülözhetetlen lehet az iPhone-on. Érdekessége, hogy nem csak a beírt szövegeket képes fordítani, de diktálhatunk is neki, sőt, akár a kamera segítségével, valós időben is fordíthatunk vele feliratokat . Más kérdés, hogy a magyar nyelvvel még kicsit hadilábon áll, de szépen fejlődik e tekintetben is. Szótárazáshoz, gyors fordításhoz mindenesetre tökéletes megteszi, ráadásul ingyenes.

App Store >>>

 

Tap Forms 5

Ha szeretnénk komplett adatbázisokat létrehozni, menedzselni az okostelefonon, akkor a korábban részletesen is bemutatott Tap Forms szinte megkerülhetetlen.

Ezzel a programmal a CD- és könyv gyűjteményünktől, a céges árlistákon át, a raktárkészletig bármiről vezethetünk szűrhető, kényelmesen kitölthető adatbázist. Sajnos nem olcsó app, de ha ki tudjuk használni, nagyon megéri az árát.

App Store >>>

 

VLC Media Player

Az iOS alapból meglehetősen válogatós a lejátszható videoformátumokat illetően. Szerencsére az egyik legjobb videolejátszó szoftver, a VLC Media Player erre a platformra is teljesen ingyen elérhető. Így aztán nem lesz szükség a videók állandó konvertálgatására, az iTunes-on keresztül a VLC-be másolva a DivX, MKV stb. filmeket is gond nélkül lejátszhatjuk a telefonon, akár feliratokkal ellátva, több hangsávból választva is. Szinte minden funkciót megkapunk, ami az asztali VLC változatban is megszokott.

App Store >>>

 

Pixelmator

Végül egy sajnos nem ingyenes, de szerintünk mégis kihagyhatatlan iOS app: a Pixelmator. Ez a legjobb iPhone-os képszerkesztős szoftver, amely szinte a Photoshop eszközkészletét biztosítja számunkra az okostelefonon. Képszerkesztés, fotóretusálás ettől kezdve már nem jelenthet gondot: bárhol, bármikor átalakíthatunk egy fotót vagy grafikát.

App Store >>>

 

További iOS appok

Ha valaki a fenti gyűjteményben még nem találta volna meg, amire igazán vágyott, annak javasoljuk a korábban tesztelt iOS appok átnézését oldalunkon. Nincs szükség másra, csak egy kattintásra, hiszen nálunk minden fontos téma szűrhető: erre a linkre kattintva például máris lehet válogatni az iOS alkalmazások között. Sőt, múlt év végén volt egy összeállításunk a legproduktívabb iOS appokról is.

Ne maradjon le erről sem!