Kiváló ingyenes naptár app okostelefonra, extrákkal

Noha iOS-re számtalan remek fizetős naptár app létezik (többről írtunk részletes tesztet, például a Fantastical, vagy a BusyCal alkalmazásokról), az ingyenes felhozatal valahogy nem az igazi. Bár ott van például a Readdle-féle Calendars 5, amely kifejezetten sokoldalú kis app, ám nem mindenkinek jön be a kissé szokatlan heti elrendezés. Ettől függetlenül érdemes azzal is megismerkedni, különösen, ha Apple iCal, Exchange, Yahoo, Facebook, Outlook, vagy AOL rendszerekkel is szeretnénk szinkronizálni. Mi azonban ma azoknak szolgálunk megoldással, akik a Google naptárral szinkronizálnának. Nekik ugyanaz a remek, ingyenes naptár app áll a rendelkezésükre, mint az androidos felhasználóknak.

 

Google Naptár: ingyenes naptár app iPhone-ra

A Google Naptár (avagy Google Calendar) éppúgy ingyenes iOS-re, mint Androidra, s a két verzió tudása is nagyjából azonos. Ennek ellenére iOS-en kevesebben ismerik, pedig ez egy kiváló megoldás, ha naptárunkat a Gmail szolgáltatásán keresztül szoktuk szinkronizálni. Az iOS alap naptára meglehetősen szegényes funkciókínálattal rendelkezik. Ezzel szemben a Google Naptár az lista-szerű ütemezés nézeten túl képes napi, három napi, heti, vagy havi felbontásban is elénk tárni tennivalóinkat. Utóbbi ráadásul sokkal beszédesebb havi nézet, mint amit a rendszer alkalmazása kínál. Természetesen van keresési lehetőség is.

A Google Naptár érdekessége az áttekinthető, ráadásul nagyon egyedi ütemezési felület. Az egyszerű lista nézet helyett itt a hónapokat látványos nyitóképek választják el egymástól, s ha éppen olyan tennivalót vittünk fel, akkor a program azt is átalakítja kicsit, egyedi háttérképpel. Így sokkal jobban ki tudunk emelni a napi elemek közül bizonyos alkalmakat: vacsorák, ebédek, sportesemények, edzések, kávézások stb. Ha például egy naptárbejegyzést úgy kezdünk: Kávé XY-nal, akkor a program egy stílusos kávézős képet tesz a bejegyzés hátterének. Ha helyszínt adunk meg, akkor a helyszínről készült fotót, vagy térképrészletet is képes beemelni a program.

Ha az iOS angol nyelvre van állítva, akkor sajnos ilyenkor az angol kulcsszavakat kell megadnunk, de ha magyarul használjuk a rendszert, akkor a kulcsszavakból is használhatjuk a magyar változatot.

Néhány példa:

art: festés

camping: kempingezés

coffee: kávé

concert: koncert

cycling: biciklizés

dinner: vacsora

golf: golf

haircut: fodrász

lunch: ebéd

tennis: tenisz

xmas: karácsony

yoga: jóga

Ennél egyébként jóval több banner áll rendelkezésünkre. Az angol nyelvű változatok teljes listája erre a linkre kattintva érhető el.

Mindent egybevetve a Google Naptár app egy kifejezetten jól sikerült kis naptár alkalmazás iOS-re is. Nemrég egy frissítéssel Widgetet is kapott, így azt is kirakjhatjuk iOS 10 vagy újabb rendszer esetén. Mivel ingyenes, nagy kockázatot nem vállalunk vele, érdemes kipróbálni.

 

Letölthető háttérképek a havi bannerekből

Ha valakinek nagyon megtetszettek a Google Naptár hónapokat jelölő bannerei, akár háttérképnek is használhatja azokat, ha letölti az alábbi gyűjteményt.

Ne maradjon le erről sem!