Hogyan menedzseljünk kényelmesen ZIP fájlokat az iPhone-on?

Ha egy projekt több fájlból áll össze, az ember hajlamos azokat összecsomagolni egy ZIP fájlba és úgy feltenni a különféle fájlmegosztókra vagy elküldeni e-mailben, hogy a levélben nem 20 különféle fájl legyen mellékletnénk, csak egy. Ráadásul a ZIP fájlon belül mindent elrendezhetünk almappákba, amelyek a kicsomagoláskor a fogadó félnél is létrejönnek, így ugyanazt a struktúrát láthatja, ami nálunk is adott.
Csak az a pech, ha a küldemény egy iPhone-on landol, ahol némileg faramuci a fájlkezelés, így aztán alapból egy ilyen összetett ZIP fájl eszméletlenül kényelmetlen módon menedzselhető. Alapból. Na de van itt valami, ami segíthet!

 

Readdle Documents 5

A Readdle cég szerepelt már nálunk néhány alkalmazással a szoftvertesztek között. A Documents 5 nevű kis appnak szintén ők az “elkövetői”. Ez egy teljesen ingyenes fájlkezelő iOS-re, amely iPhone-on és iPaden egyaránt használható. Rengeteg előnyös tulajdonsága van, például képes egy helyen összefogni szinte minden népszerű felhő szolgáltatást (iCloud, Dropbox, Google Drive stb.), ismer egy halom fájlformátumot, így azonnal belenézhetünk a benne tárolt dokumentumokba, képekbe, videókba, hanganyagokba.

 

readdle-documents

De ami az esetünkben a legfontosabb: képes kicsomagolni a tömörített fájlokat, méghozzá a mappastruktúra megőrzésével. Így ha belementettük (levélből, felhőből stb.) a kérdéses ZIP fájlt, egy mozdulattal kicsomagolhatjuk és máris hozzáférünk a tartalmához. Ráadásul a programból tovább oszthatjuk a kicsomagolt állományokat, vagy megnyithatjuk a többi telepített iOS app valamelyikében. S ha még ez sem lenne elég: nem csak a kicsomagolást oldja meg, hanem létre is hozhatunk vele tömörített fájlokat.
Ennyi! Nem bonyolult, sőt, rendkívül kényelmes megoldás.

Ne maradjon le erről sem!