Youtube videók letöltése iPhone-ra, ingyenes trükkel

Bár számtalan fizetős Youtube letöltési megoldás van az App Store-ban, ha nem akarunk pénz adni arra, hogy letöltsünk a telefonunkra vagy iPadünkre néhány videót offline megnézésre, érdemes lehet kipróbálni az alábbi trükköt.

 

Hozzávalók

A minap írtunk egy weboldalról, amelynek segítségével gyerekjáték videót letölteni a Youtube, Vimeo, Dailymotion oldalakról, vagy akár a Facebookról is. Ezt volt a Savefrom.net.

Ugyancsak nemrég számoltunk be egy nagyon jól használható, iOS-re készült fájlkezelőről is. A Readdle Documents szerintünk a legjobb iPhone-os/iPades fájlkezelő, így érdemes vele megismerkedni amúgy is, de ráadásul ezúttal is jól jön, letöltéshez (az aktuális verziót innen lehet letölteni iPhone-ra és iPadre).

Bár a Safari is megteszi, de ha egyszerűbben akarjuk megoldani a lenti trükköt, érdemes feltenni még a Youtube saját iOS appját is.

 

A módszer

A trükk nem túl bonyolult. Első lépésként keressük meg a Youtube alkalmazásban a kívánt videót, majd az alkalmazás megosztási lehetőségével másoljuk annak linkjét a vágólapra (Copy Link).

Ezután nyissuk meg a Documents 5 alkalmazást és érintsük meg a jobb alsó részén látható böngésző ikont (hasonlít a Safari ikonjára).

A megnyíló beépített böngészőről érdemes tudni, hogy szinte bármilyen oldalról letölthetünk vele fájlokat, de tippünk következő lépéseként most írjuk be a címsorba az en.savefrom.net URL címet.

A megjelenő oldalon illesszük be linket váró mezőbe a vágólapról a Youtube videó linkjét (tartsuk hosszan rajta az ujjunkat a mezőn, majd a megjelenő Paste gombot választva illeszük be a linket a mezőbe).

Ha ez is megvan, már csak ki kell választanunk a nagy zöld Download gomb mellett látható formátumok közül a nekünk tetszőt, majd megérinteni a Download gombot.

Ekkor a Documents még felajánlja, hogy válasszuk ki a célmappát, s a következő pillanatban már tölthetjük is le a kérdéses videót. Elsőre talán bonyolultnak tűnik, de valójában rém egyszerű módszer.

 

Extra

A Readdle Documents-ben ugyan kényelmesen tárolhatjuk a fájlokat és a videók lejátszása is megoldott, de ha van kedvenc videolejátszó appunk, abba is exportálhatjuk a letöltött állományokat az iOS saját megosztási menüjén keresztül.

Ne maradjon le erről sem!