Youtube videó részletének kivágása és Youtube GIF export, egy helyen

Youtube videók letöltéséhez már seregnyi tippel szolgáltunk, online szolgáltatásoktól a telepíthető programokig mindent megmutattunk ebben a témában, még azt is, miként tölthetők le a videók akár iPhone-on is. Ma viszont egy olyan ingyenes, online szolgáltatást mutatunk, amellyel megoldható egy Youtube videó részletének kivágása, majd a számítógépre mentése. Sőt, akár a Youtube GIF export sem jelent majd gondot, vagyis a kiemelt részletből egy mozdulattal készíthetünk – folyamatosan ismétlődő – GIF animációt is. Mindezt tényleg játszi könnyedséggel.

Youtube videó részletének kivágása és Youtube GIF export

Az YT Cutter egy teljesen ingyenes online szolgáltatás, amelyet telepítés nélkül – s ráadásul nagyon egyszerűen – használhatunk bármelyik asztali rendszer böngészőjében. 

Mindössze annyi teendőnk van, hogy a Youtube-on megnyissuk a kívánt videót, majd vágólapra másoljuk annak közvetlen URL címét (a böngésző címsorából, vagy a Youtube saját Megosztás funkciójával). Ha ez megvan, nyissuk meg az YT Cutter oldalt és másoljuk a videó linkjét az erre szolgáló szövegmezőbe. Ezután kattintsunk a szövegmező melletti Start gombra.

Az oldalon ekkor megjelenik a kiválasztott videó, s mellette a vezérlőgombok. A current time rész alatti Start és End gombok segítségével állítsuk be a videóból kiszedni kívánt részlet elejét és végét. Alatta pontosíthatjuk manuálisan is az időket, s azt is látjuk, hogy összesen hány másodperc a kiválasztott jelenet hossza. A Preview gombbal ellenőrizhetjük is, hogy a megfelelő részt jelöltük-e ki.

Ha mindezzel megvagyunk, a Download gombra kattintva ki kell választanunk, milyen formátumban van szükségünk a videórészletre. Ez lehet mp4 formátumú videofájl, de választhatjuk azt is, hogy anim GIF készüljön a jelenetből. Sőt, ha valakinek csak az adott rész hangsávjára lenne szüksége, az sem gond, menthetjük csak a hangot is mp3 formátumba, illetve arra is van lehetőség, hogy az éppen kiválasztott képkockáról készüljön fotó, s azt töltsük le JPG képként.

Mindent egybevetve az YT Cutter egy kifejezetten kezes online eszköz, ha gyorsan szeretnénk letölteni valamelyik Youtube videó számunkra érdekes részletét. Akkor pedig különösen érdemes megismerkedni vele, ha egy pár másodperces jelenetből szeretnénk GIF animációt kreálni.

Ne maradjon le erről sem!