Videók letöltése szinte bármilyen videomegosztóról, egyszerűen

A Youtube afféle kimeríthetetlen téma-forrás számunkra, hiszen rengeteg hasznos és praktikus tippel lehet szolgálni a használatához. Nemrég megmutattuk például, miként készíthet videóihoz bárki látványos nyitóképet, vagy hogyan játszhatja le kedvenc Youtube videóit a VLC Media Playerben. De kétségtelen, hogy a két legnépszerűbb témakör a Youtube app felületének éjszakai, sötét változatra változtatása Androidon vagy iPhone-on, illetve a videók letöltése a népszerű megosztóról. Ma ez utóbbihoz szolgálunk egy újabb programmal, sőt, ezúttal nem is ragadunk le a Youtube-nál, hiszen az alábbi programmal a videók letöltése szinte bármilyen videomegosztóról megoldható, ráadásul néhány kattintással.

Gihosoft TubeGet Pro: videók letöltése szinte bármilyen videomegosztóról

A Gihosoft TubeGet Pro szerintünk sok szempontból csábító alkalmazás. Először is az alap változatot teljesen ingyen használhatja bárki Windowson és macOS alatt egyaránt. Másodszor: mint a bevezetőben is említettük, nem csak a Youtube-ról, hanem – ha bevállaljuk a fizetős, Pro verzió használatát – más népszerű videomegosztó oldalakról (Vimeo, Twitter, Facebook, Instagram, Tumblr stb., összesen közel száz oldalt ismer) is gond nélkül tölthetünk le vele videókat, filmeket. A Youtube esetében ráadásul nem csak egyenként tehetünk eshetünk neki a videóknak, hanem akár komplett lejátszási listákat is gond nélkül leszedhetünk az oldalról. Igaz, lejátszási listát az ingyenes verzióval naponta csak egy alkalommal tölthetünk le, de ha ezt be tudjuk így osztani, máris kényelmesebb, mintha egyenként kellene bajlódnunk minden videóval.

Természetesen azért erre is van lehetőség, vagyis a TubeGet által támogatott oldalakról egyenként is leválogathatjuk az offline lejátszásra kívánkozó anyagokat, az ingyenes változat esetén naponta 5 darabot, maximum HD minőségben. Ha hajlandóak vagyunk fizetni is a programért, akkor ezek a limitek természetesen tovatűnnek, s ettől kezdve akár az egész napot videók letöltésével tölthetjük, korlátlan számban, s adott esetben akár UHD, 2k, 4k, 8k minőségben egyaránt.

Szintén a Pro változat sajátja, hogy van egy kattintásos letöltési funkciója, képes konvertálni a Youtube videók hangsávjait mp4 vagy m4a hangfájlokká (zenei videóknál ez igen praktikus), illetve a Youtube videók feliratait is hajlandó lekapni. Ezekre az ingyenes verzió sajnos nem alkalmas, ráadásul ott 1 Mbps a maximális letöltési sebesség, amitől ugyancsak megszabadulhatunk, ha fizetünk. Fizetni szerencsére nem kell olyan sokat, a TubeGet Pro ugyanis 30 USD-s áron szerezhető be a készítők oldalán, ami ha nem is a legolcsóbb, de ha tényleg szükségünk van rá, akkor megéri a befektetést.

Egyszerűen használható

Fentebb jól kielemeztük, hogy mi a különbség a Pro és az ingyenes verziók között. Értelemszerűen a fizetős verzió az, amelynél teljes lehet a komfortérzetünk, s ha több videoletöltő oldalról is letöltenénk anyagokat, akkor eleve csak azzal tehetjük meg. De ha valaki csak alkalmi Youtube letöltő, annak az ingyenes változat is bőven megteszi.

Kipróbálni pedig mindenképpen érdemes, mert tényleg nagyon kényelmesen használható. A linkek beillesztése a Vágólapról mindössze egy mozdulat a + Paste URL gombra kattintva, a letöltés előtt pedig egy teljesen átlátható listából választhatjuk ki, hogy mekkora felbontásban és milyen formátumban van szükségünk a videókra. Sajnos a program a videók teljes konvertálására nem alkalmas, vagyis csak az adott oldal által generált változatokat (Youtube esetében ez általában az mp4, webm, 3gp) választhatjuk. Ha esetleg a letöltött anyagokra más formátumban van szükségünk, akkor érdemes beszerezni valamilyen konvertáló alkalmazást. Ilyen van a gyártónak is, Total Video Converter néven, de írtunk már rengetegről itt a Techwokon is.

Emellett a videók okostelefonra másolásához sem ad segítséget a program, bár ez azért mind az iOS, mind az Android platform esetében elég könnyedén megoldható egy mp4 formátumú videó esetében. Tulajdonképpen ha erre van szükségünk, a konvertálás sem jelent problémát, hiszen általában mp4 formátumban letölthetők minden támogatott oldalról a videók, azokat pedig gond nélkül lejátssza szinte minden okostelefon és tablet.

A Pro változatban a fentieken túl rendelkezésünkre áll a One Click Download üzemmód is, amely kérdés nélkül, automatikusan elkezdi letölteni a beillesztett videókat és az előre megadott változatban – eredeti formátum, mp3 hang stb. – menti el azokat.

Mindent egybevetve tehát egy jól használható, praktikus kis alkalmazásról van szó, bár kétségtelen, hogy az ingyenes változat erősen korlátozott eszköztárat biztosít csak a felhasználóknak. Ettől függetlenül naponta néhány Youtube videó letöltésére az is tökéletesen megteszi.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató