Online videók letöltése ingyen, külön program nélkül

Hihetetlen mennyiségű videót találunk az interneten, önálló weboldalakon, vagy éppen a népszerű videómegosztó oldalakon egyaránt. De mi van akkor, ha mi nem online szeretnénk ezeket megnézni, hanem letöltenénk őket a számítógépre és később bármikor, akár internetkapcsolat nélkül is elbambulnánk rajtuk egyszer-egyszer. Nos, semmi gond. Az online videók letöltése egyszerűen megoldható, csak a megfelelő eszközt kell hozzá kiválasztani. Mutattunk már jópár erre a célra készült programot Windowsra és macOS-re egyaránt, sőt, már arra is adtunk tippet, miként tölthetők le mondjuk Youtube videók közvetlenül egy iPhone-on. Most azonban egy remek online szolgáltatást ajánlunk, amely teljesen ingyen használható.

VidPaw: online videók letöltése egyszerűen és ingyen

A VidPaw egy teljesen ingyenes, online videoletöltő szolgáltatás, amely telepítés nélkül használható Windowson, Linuxon, vagy macOS-en egyaránt, bármely modern böngészőben. Ráadásul nincs különösebb kötöttségünk a forrást illetően sem: letölthetünk vele közel ezer weboldalról. Ezek között természetesen ott vannak a népszerű videomegosztók, mint a Youtube, Vimeo,Vevo, Dailymotion, Instagram, vagy éppen a Facebook, de ennél jóval bőségesebb a támogatott oldalak listája (a teljes felsorolás PDF-ben megtalálható itt).

Ráadásul a fentiek mellett a VidPaw felületét sikerült a végtelenségig letisztultra csiszolni. Ha megnyitjuk az oldalt a böngészőben, csak be kell írnunk – vagy illesztenünk Vágólapról – a letöltendő videó linkjét az Enter Video Link… mezőbe, majd kattintani a Download gombra.

Kis gondolkodás után – amíg a rendszer kielemzi a linket – megjelenik egy új felület, amelyen kiválaszthatjuk, hogy milyen formátumban és méretben van szükségünk az anyagra. Itt választhatunk MP4, 3GP, WEBM videoformátumok közül, s általában mindegyiknél van több variáció a felbontást illetően is (1080p, 720p, 360p stb.). De ha nincs szükségünk a videóra, csak a hangsávra, akkor az MP3 vagy Audio lehetőségeket választva akár azt is letölthetjük egyetlen mozdulattal. Nem kell utólag kiszednünk a videóból (bár arra is van lehetőség, erről itt írtunk). Sőt, ha van felirat a videóhoz, akár azt is letölthetjük hozzá. Ha megvan amit akarunk, csak egy kattintás a formátum melletti Download gombra, s már töltődik is le a videó- vagy hangfájl.

A letölthető formátumok és felbontások választéka általában változó, mindig attól függ, milyen az eredeti videoforrás, amelyből a program dolgozhat a letöltéskor. Vagyis hiába akarunk full HD videót letölteni, ha az eredeti anyag is csak 360p minőségben található meg az általunk megadott linken.

Mindent egybevetve a VidPaw egy kifejezetten jól sikerült, egyszerűen használható videóletöltő oldal, amellyel tényleg gyerekjáték az online videók letöltése. Ráadásul telepítés és regisztráció nélkül használható, csak egy böngésző és persze élő internetkapcsolat szükséges hozzá. Utóbbiból nem árt gyorsabb csomag, mert egy-egy nagyfelbontású (1080p, 4k stb.) videó erősen megterhelheti mondjuk a mobilnetes előfizetés felhasználható adatmennyiségét. Ezt érdemes átgondolni, mielőtt nekilátunk a letöltésnek, bár ez igaz minden letöltésre (programoktól a videókig).

Ne maradjon le erről sem!