Dögös Youtube előnézet készítése videóinkhoz, egyszerűen

Be kell valljuk, nagyon kedveljük az Adobe Spark Post szolgáltatást. Segítségével ugyanis egy halom remek kreatív tartalom állítható elő, rendkívül egyszerűen, grafikusi tehetség nélkül is. Korábban megmutattuk már, miként hozhatók vele létre szöveggel, idézettel ellátott képek a közösségi oldalakra, esetleg hasonló módon inspiráló háttérképek, vagy mondjuk látványos e-book borítók a saját digitális könyveinkhez. Ma megmutatjuk, miként oldható meg a Youtube előnézet készítése is ezzel a remek – ingyenes – online szolgáltatással. Kezdő vloggerek számára abszolút ideális megoldás lehet, hogy figyelemfelkeltő képpel lássák el Youtube videóikat. Sőt, a Spark Post mellé mutatunk még további megoldásokat is, hogy legyen miből választani!

 

Adobe Spark Post: Youtube előnézet készítése egyszerűen

Az Adobe Spark Post alapvetően ingyenes regisztrációért cserébe használható, adott esetben akár okostelefonon is. Sajnos ahhoz, hogy minden funkcióját kihasználjuk, előfizetés szükséges, de ha beérjük az alapokkal, akkor megúszhatjuk ingyen a dolgot. Márpedig ez esetben megfelel Youtube videóink nyitóképeinek összerakására is.

Bár kiindulhatunk sablonokból is, de ha teljesen egyedi képre vágyunk, akkor a legjobb, ha erre a linkre kattintva fogunk bele a munkába. Itt első lépésként kiválaszthatjuk leendő képünk méretét, amit nem kell fejből tudnunk, elég, ha a Youtube Thumbnail ikonra kattintunk.

Következő lépésként kiválaszthatjuk a hátteret, ami lehet a rendszer által felajánlott szabadon felhasználható, ingyenes fotók valamelyike, de feltölthetünk sajátot is. Adott esetben például egy jelenet fotót a videóinkból. Utóbbit, ha már fel van töltve a videó a Youtube-ra, pillanatok alatt elkészíthetjük ezzel az ingyenes online szolgáltatással. Ha a videó még a gépünkön van, akkor a fotózáshoz használhatunk egy videoszerkesztőt, vagy erre alkalmas videokonvertáló programokat.

Ha továbblépünk, máris a szerkesztőfelületre jutunk, ahol különféle szűrőket használva tehetjük izgalmasabbá a fotót, s természetesen feliratokkal, ábrákkal, ikonokkal, esetleg további fotókkal is bővíthetjük a látványt. Ha előfizetünk, akár a logónkat is feltölthetjük.

A Spark Post nagy előnye, hogy a szövegek formázásához, a fotók elrendezéséhez rengeteg sablont és utólag egy kattintással aktiválható mintát kapunk. Ezekkel nagyon gyorsan haladhat a tervezés és a végeredmény is rendkívül látványos lesz.

Ha végeztünk, egy kattintás a Download gombra és máris letölthető a Youtube nyitókép, amelyet aztán felötlhetünk Youtube csatornánk adott videójához. A Spark Post vízjelet egy-egy alkalommal ingyen is el lehet távolítani a képről.

 

További megoldások

Hasonló eredményre juthatunk más ingyenes, online kiadványszerkesztőket használva is. Korábban összeválogattuk a legjobbakat egy cikkbe. Ezek természetesen nem csak PDF-ként, hanem JPG képfájlként is tudják menteni a megtervezett nyitóképet. De mutattunk már erre a célra is tökéletesen megfelelő online fotómontázs készítőket, ebben a cikkünkben.

Ne maradjon le erről sem!