A legjobb ingyenes fotómontázs készítők, online

Van, hogy az ember kicsit többre vágyik, minthogy egyszerűen csak csatolmányként küldjön át friss fotókat az ismerősöknek, barátoknak, családtagoknak. Ám nem mindenki született grafikusnak vagy tördelőnek, így sokaknak okoz gondot, hogy egy szépen elrendezett összeállítást kreáljanak felvételeikből. Nekik válogattuk most össze a legjobb – ingyenes és online – fotómontázs készítő megoldásokat erre a célra. Aki esetleg offline változatot szeretne inkább, itt találja tesztünket egy remek – és ingyenes – windowsos fotókollázs készítő programról.

Canva és Canva Collage Maker

A Canva az egyik legjobb webes eszköz, ha képeslap-szerű fotókollázsokkal szeretnénk meglepni ismerőseinket. Használata nagyon egyszerű: egy gyors és ingyenes regisztráció után (amire használhatjuk a Facebook vagy Google fiókunkat is, így a dolog két kattintással elintézhető), máris használatba vehetjük az oldalt. Sőt, ha már kifejezetten a kollázsok készítéséről van szó, akkor nem is feltétlenül a Canva általános eszköztárára érdemes hagyatkoznunk, hiszen van az oldalon egy Collage Maker funkció is, amely kifejezetten fotókollázsok készítésére hivatott. Itt a megszokott Canva eszköztár áll a rendelkezésünkre, de kapunk egy halom kollázs-sablont is.

De nekiláthatunk másik megközelítésből is: a Canva felületén a kollázsok készítéséhez kattintsunk a Create Design gombra, majd válasszunk egyet az előre kapott sablonok közül (például a Photo Collage-t). Ha nekünk már van saját elképzelésünk, kattintsunk a Use custom dimensions gombra és adjuk meg a pontos képméretet, majd a Design gombra kattintva rögtön el is kezdhetjük a munkát.

A felület bal oldalán található Layouts fülre kattintva kiválaszthatunk egy nekünk tetsző elrendezést elrendezést, majd az Uploads fülre kattintva feltölthetjük fotóinkat, s a feltöltötteket egyszerű fogd és dobd módszerrel ráhúzhatjuk a sablon képeknek szánt dobozaira. Ha a kép elhelyezése után egy ilyen dobozra duplán kattintunk, akkor mozgathatjuk a képet a kereten belül, hogy az a részlet látszódjon, ami számunkra fontos.

A Background fülön hátteret, a Text fülön pedig szövegeket helyezhetünk el még a képen. Ha pedig mindennel elkészültünk, letölthetjük a kész anyagot PDF, JPG vagy PNG fájlként.

A Canva rengeteg ingyenes sablon és dizájnelemet tartalmaz, de figyeljünk oda, mert akadnak fizetős kiegészítők is. Ettől függetlenül pusztán az ingyenes kínálatra támaszkodva is remek kis kollázsokat lehet vele összedobni. Használható egyébként másra is, például kreálhatunk vele Facebook nyitóképet. Ennek mikéntjéről korábban már írtunk.

Photocollage

Ha nem nyomtatásra hanem online felhasználásra lesz szükségünk saját kollázsra, akkor rábízhatjuk magunkat a Photocollage oldalra is. Itt csak húzzuk rá a képeinket a munkafelületre, majd a Template gombra kattintva válasszunk egyet a rengeteg sablon közül. Ha megvagyunk, még utólag is rendezgethetjük a fotókat, kényünk-kedvünk szerint.

Miután végeztünk, egyszerűen kattintsunk a File menüpontra a munkafelület fölött, majd válasszuk valamelyiket a Save As … menüpontokból, attól függően, milyen formátumban szeretnénk lementeni (JPG, PNG, BMP, PDF). Ami még fontos információ lehet: a Collage menüpontban kiválaszthatjuk leendő képünk méretét és arányait is. De van Auto collage gomb is, amivel egyetlen kattintással elrendezhetünk minden fotót a munkafelületen.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató