Saját inspiráló háttérkép készítése pár kattintással

Biztosan mindenki látott már különféle idézeteket, inspiráló mondatokat tartalmazó háttérképeket. Ezek lehetnek abszolút minimalisták is, amikor egy adott színű háttérre írják rá a szöveget valamilyen pofásabb betűtípussal, vagy lehet olyan is, amikor az adott témához illeszkedő, hangulatos képre kerül a felirat. Ha a különféle háttérkép gyűjteményekben nem találnánk meg a számunkra megfelelő idézetet vagy képet, nem kell kétségbe esni. Máris megmutatjuk, miként lehetséges egy inspiráló háttérkép készítése pár kattintással, grafikusi tehetség nélkül.

Saját Inspiráló háttérkép készítése, szép fotókkal

Kezdjük az összetettebb feladattal, amikor egy fotón elhelyezett feliratra lenne szükségünk. Erre két olyan ingyenes online szolgáltatást is tudunk ajánlani, amelyek már szerepeltek nálunk korábban.

Első ajánlatunk az Adobe Spark Post, amelynek előnye, hogy rengeteg nagy felbontású, jó minőségű, ingyen használható fotót találunk benne. Ezeket egy kattintással hasznosíthatjuk a Spark Post felületén. A másik előnye, hogy a szövegek elrendezése a végtelenségig testreszabható, ráadásul látványos sablonokat, egy-kattintással kiválasztható elrendezéseket is használhatunk.

Kezdéshez érdemes erre a linkre kattintani, majd a Custom lehetőséget választani. Itt megadhatjuk, hogy mekkora felbontású képet szeretnénk létrehozni, ami ugyebár nem mindegy, hiszen érdemes akkorát készíteni, amekkora a képernyőnk felbontása. A Next gombra kattintva kiválaszthatjuk a nekünk tetsző fotót, a következő lapon pedig már el is helyezhetjük rajta a szövegdobozt és az esetleges díszítéseket. Ha épp nincs ötletünk, a sablonokra kattintva (Variations rész) kérhetünk javaslatokat a rendszertől is.

Másik ajánlatunk a Canva amellyel kapcsolatban írtunk már arról, hogy miként lehet vele Valnetin napi képeslapokat vagy éppen lenyűgöző fotómontázsokat készíteni. De ezeken túl akár feliratos háttérképeket is simán kreálhatunk vele. Ehhez még csak keresgélni sem kell, erre a linkre kattintva rögtön a Desktop Wallpaper kategóriához jutunk. Itt kiválaszthatjuk a nekünk tetsző sablon, amelynél a fotót és a szöveg elrendezését egyaránt előre meghatározták. Csak annyi a feladatunk, hogy a szövegre duplán kattintva átírjuk azt, s már menthetjük is le a kész háttérképet.

Természetesen arra is van mód, hogy teljesen saját összeállítást hozzunk létre, ehhez a Canva minden eszközt megad: vannak ingyenes fotók, de akár sajátot is feltölthetünk, s a szövegdobozok elrendezése, stílusa is változtatható kedvünk szerint. Arra zért érdemes figyelni, hogy vannak a Canva szolgáltatásnak fizetős részei is, így ha onnan választunk mondjuk fotót (ezt minden elem nézőképénél jelölik), akkor már nem tölthetjük le ingyen a megtervezett produktumot.

Inspiráló háttérkép készítése, egyszínű háttérrel

Végül következzen egy sokkal egyszerűbb, minimalistább stílus. A Text Wallpaper oldalon nem lehet fotók közül válogatni és a szövegek elrendezése sem különösebben testreszabható, de cserébe másodpercek alatt készíthetünk egyszínű, mindössze a feliratot tartalmazó háttérképet. Tényleg nagyon minimalista, de olykor talán ez a legpraktikusabb.

Ne maradjon le erről sem!