Valentin napi üdvözlőkártya készítése egyszerűen

Hamarosan itt a szerelmesek napja, azaz a Valentin nap (vagy Bálint-nap, azoknak, akik még emlékeznek az eredeti Szent Bálint ünnepre, amely az angolszász hatás nyomán kicsit feledésbe merült itthon). Ennek kapcsán arra gondoltunk, mutatunk egy remek módszert arra, miként készíthető egyedi Valentin napi üdvözlőkártya, a közösségi oldalakon való közzétételhez, vagy akár nyomtatásra is.

 

Valentin napi üdvözlőkártya készítése

Több megoldás is kézenfekvő lehet. Először is emlékeztetünk mindenkit, hogy amit a karácsonyi képeslapok készítése kapcsán már egyszer ajánlottunk, az ebben az esetben is remekül beválhat. Érdemes tehát végignézni a korábbi ajánlatot, csak a képek kiválasztásakor a “Valentine’s Day” kulcsszót kell alkalmazni a Christmas helyett, hogy a megfelelő témából kerüljenek ki a találatok. A kérdéses cikkben részletesebben is bemutatott Canva például kifejezetten jó választás lehet e célra.

Ha például valaki gyors és hatékony módszert keres, annak ajánlatunk a következő: létezik egy ideje az Adobe Spark Post nevű online alkalmazás, amelynek van iOS változata, így appként is használhatjuk az iPhone-on vagy iPaden. Ezzel bárki létrehozhat saját üdvözlőkártyát, képeslapot, aki használt már legalább egy szövegszerkesztőt, vagy netán a PowerPointot.

Az Adobe Spark nem csak a kép összeállításához szükséges eszközöket (szövegdoboz, sablonok, színsémák stb.) biztosítja a felhasználók számára, hanem egy hatalmas fotógyűjteményt is. A Spark Post használata ingyenes, de regisztrációhoz kötött: vagy létrehozunk egy ingyenes Adobe fiókot, vagy bejelentkezhetünk a Facebook / Google fiókunkkal is.

A felületen pillanatok alatt elkészíthető a kiválasztott fotóval és az előre definiált felirattípusokkal a Valentin napi üdvözlőkártya. Ha pedig megvagyunk mindennel, csak egy kattintás a Share, majd a Download gombra az online felületen és máris landol a gépünkön a látványos üdvözlet. Innentől pedig már gyerekjáték megosztani e-mailben vagy valamelyik csevegőprogramban. A Spark esetében egyébként mi inkább az okostelefonos verziót javasoljuk, mert kicsit áttekinthetőbb, ráadásul onnan még egyszerűbb az elkészült összeállítás megosztása.

Ha pedig úgy döntünk, hogy majd mi szépen összerakunk egy üdvözlőkártyát a Wordben, PowerPointban (utóbbiból simán exportálhatunk egy diát képként, szóval tökéletes erre a célra), akkor a Freepik.com vagy a Librestock oldalak valamelyikén egészen biztosan találunk hozzá ingyen használható alapanyagot, s máris készülhet a Valentin napi üdvözlőkártya.

Ne maradjon le erről sem!