Facebook videók letöltése iPhone-on, egyszerűen

Nem is olyan régen mutattunk egy ügyes androidos alkalmazást, amelynek segítségével közvetlenül az okostelefonon lehet letölteni videókat a legnépszerűbb oldalakról (Vimeo, Youtube, Facebook stb.). Előtte ugyan mutattunk egy módszert arra nézve, hogy miként lehet letölteni Youtube-os videókat az iPhone-on vagy az iPaden, de mivel többen kérdezték, hogy megvalósítható-e a dolog a Facebookon publikált videókkal is (hasonlóan az androidos tipphez), így most külön megmutatjuk a módszert erre is. Szóval következzen a Facebook videók letöltése iPhone-on, méghozzá teljesen ingyen, s nem is túl bonyolult módon.

 

Facebook videók letöltése iPhone-on és iPaden

Sajnos annyit könnyed megoldással – ingyen – nem tudunk szolgálni, mint amit Androidra mutattunk, de a poén az, hogy a Youtube esetében prezentált módszer tulajdonképpen egy az egyben végrehajtható Facebook videókkal is (mellesleg működik Vimeo és Dailymotion esetében is).

De maradjunk a Facebooknál, s lássuk lépésről lépésre a teendőket:

 1. Töltsük le a Readdle cég teljesen ingyenes, iOS-re készült fájlkezelőjét, a Documents 6-ot (App Store letöltési link és korábbi cikkünk a programról).
 2. Ha még nincs a telefonon, töltsük le a Facebook appját is.
 3. Indítsuk el a Facebookot, jelentkezzünk be a fiókunkba (ha előzőleg nem tettük meg), majd keressük meg a letölteni kívánt videót.
 4. Ha a videó megvan, indítsuk el a lejátszást.
 5. Lejátszás közben már látható lesz a videó alatt egy Megosztás gomb. érintsük meg egyszer, majd a felugró menüből válasszuk a Hivatkozás másolása menüpontot.
 6. Indítsuk el a Documents appot és érintsük meg a jobb alsó sarkában található kis böngésző ikont (hasonlít a Safari ikonjára).
 7. Ez a program beépített böngészője. Írjuk be a tetején található címsorba a következő webcímet: me.savefrom.net
  Töltsük be a weboldalt az Ugrás gombot megérintve a virtuális billentyűzeten.
 8. Ha betöltődött az oldal, az Enter the URL feliratú szövegmezőt megérintve egyszer röviden, majd újra röviden megérintve, a megjelenő Paste gombot megérintve illesszük be a vágólapról a videó másolt linkjét a szövegmezőbe.
  Kis gondolkodás után az oldal egy nézőképet tölt be a kérdéses videóból. A nézőkép alatt egy zöld Download feliratú gomb látható, mellette pedig a letöltendő videó formátuma és mérete. Utóbbit megérintve választhatunk másik formátumot és méretet (MP4 HD, MP4 SD stb.). Válasszuk ki a kívánt méretet, majd érintsük meg a zöld Download gombot.
 9. A felugró oldalon nevezzük el a letöltendő videofájlt olyan névre, amilyenre szeretnénk (töröljük ki az eredeti nevet és írjuk be az általunk választottat).
 10. Érintsük meg a Save gombot a képernyő jobb felső sarkában.

Ezután a Documents app máris elkezdi a letöltést. A letöltött videó a fentiek alapján a Documents alkalmazás Downloads mappájába kerül. A letöltés folyamatáról egyébként kérhetünk infót a letöltés gomb (lefelé mutató nyíl) megérintésével. Ugyanitt el is indíthatjuk a videót a letöltés befejeztével. De később is megtaláljuk azt, a Documents app Downloads mappáját választva. Innen egyébként tovább is oszthatjuk más, telepített programoknak – például kedvenc videolejátszónknak – a telefonon, vagy feltölthetjük kedvenc felhő szolgáltatásunk tárhelyére, hogy később bárhonnan elérjük. Nos, ilyen egyszerű a Facebook videók letöltése iPhone-on, bárhol, bármikor, feltéve persze, hogy van internet kapcsolatunk.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató