Videók letöltése okostelefonon, pár mozdulattal

Régebben mutattunk egy módszert, amellyel az iPhone-t használók tudnak letölteni videókat a Youtube-ról, közvetlenül a telefonon (videós segítséget is adunk a dologhoz a korábbi cikkben). Ezúttal az androidos készülékeket használóknak szeretnénk egy remek módszerrel szolgálni, amely talán még egyszerűbb, mint az iOS eszközökre javasolt. Lássuk, miként oldható meg a videók letöltése okostelefonon, ha androidot használunk. Ráadásul több videomegosztóról is.

 

KeepVid for Android: videók letöltése okostelefonon

A KeepVid szolgáltatás neve ismerős lehet már a visszatérő olvasóknak, hiszen részletesen foglalkoztunk a lehetőségeivel: egy kiváló eszköz, hogy a népszerű videomegosztó oldalakról filmeket vagy videókat töltsünk le. Létezik azonban egy kevésbé ismert androidos app is az oldalhoz, amely mindezt az okostelefonon is lehetővé teszi, tökéletes kényelemben.

Mivel a Google Play áruházába hivatalosan nem kerülhetnek be ilyesfajta videoletöltő alkalmazások, így a KeepVid for Android appot a KeepVid.com oldalról közvetlenül tudjuk csak beszerezni. Ehhez le kell töltenünk az apk kiterjesztésű appot, rámásolni a telefonunkra (egyszerűbb lehet, ha közvetlenül ott töltjük le), majd elindítani, és két mozdulattal elvégezni a telepítést. Ennek feltétele azonban, hogy a telefon Biztonság menüpontjában az Ismeretlen források opciót be kell kapcsolni, máskülönben az Android nem végzi el a telepítést.

Ha ezzel megvagyunk, csak indítsuk el a programot, s máris választhatunk, hogy honnal szeretnénk letölteni videókat: YouTube, Vimeo, DailyMotion, Tumblr, Facebook, Instagram stb. Szinte minden népszerű megosztó szerepel a lehetőségek között. A letöltéshez vagy a programon belül kell elnavigálnunk a kiválasztott oldalon, a letölteni kívánt videóhoz, vagy ha éppen a telefon böngészőjében vagyunk, onnan is vágólapra másolhatjuk a kiszemelt videó linkjét, majd beilleszthetjük a KeepVid appba. A letöltés előtt még kiválaszthatjuk azt is, hogy milyen minőségben van szükségünk a választott videóból (akár full HD anyagokat is letölthetünk vele).

A program alap változata ingyenes, ezzel teljes kényelemben tölthetünk le videókat a fentebb említett videomegosztó oldalakról. Ha további kényelemre és reklámmentességre vágyunk, akkor 2 dolláros áron befizethetünk a Premium verzióra. Ennek – az amúgy nem túl zavaró bannerek eltűnésén túl – a legfontosabb előnye, hogy akár teljes Youtube lejátszási listákat is lementhetünk a telefonra, egyetlen mozdulattal. Emellett pedig a 2k-s videók és a Youtube CC anyagok is letölthetők, ha fizetünk. Mindenesetre az ingyenes verzió is remekül működik, s ha nem tömegével akarunk letöltögetni, bőségesen megteszi, hogy alkalmanként pár videót leszedjünk, offline lejátszásra. Gyorsan letölt akár több 100 MB-os videókat is.

Ha valaki esetleg az asztali gépen, notebookon is szeretne teljes kényelemben letölteni videókat, olvassa el korábbi cikkeinket ebben a témában: filmek letöltése macen, videók letöltése telepítés nélkül, vagy éppen videók letöltése egy ügyes, windowsos programmal.

Ne maradjon le erről sem!